Serviciile Secrete americane, dezvăluiri de lângă Putin: Un prieten din cercul său interior l-a înfruntat

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 20:14
8755 citiri
Serviciile Secrete americane, dezvăluiri de lângă Putin: Un prieten din cercul său interior l-a înfruntat
Un prieten din cercul său l-ar fi înfruntat pe Putin în legătură cu războiul FOTO: Insider

O sursă din Serviciile Secrete de Informații din Statele Unite, citată de publicația The Washington Post, a făcut dezvăluiri din apropierea președintelui rus Vladimir Putin. Astfel, s-a aflat că unul dintre prietenii din cercul restrâns al liderului de la Kremlin l-ar fi înfruntat în legătură cu războiul din Ucraina.

În general, Putin este ferit de critici la Kremlin, iar manifestările deschise de disidență sunt extrem de rare la Moscova, potrivit The Washington Post.

Detaliile acestui dezacord dintre Putin și unul dintre apropiații săi au fost prezentate într-un briefing al Serviciilor de Informații cu președintele SUA, Joe Biden.

Un membru al cercului apropiat al lui Vladimir Putin l-ar fi înfruntat pe președintele rus, în legătură cu eșecurile invaziei greșite a Rusiei din Ucraina, susține sursa citată.

Mutarea lui Biden ce îi poate provoca insomnii lui Putin: Cel mai mare portavion din lume al SUA se apropie de Europa VIDEO

Apropiatul, pe care publicația americană nu l-a numit, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la gestionarea slabă a războiului și la greșelile făcute de liderii militari ai Rusiei.

Detaliile acestui dezacord și identitatea acestei persoane din cercul lui Putin, care l-a înfruntat, au fost aduse la cunoștința președintelui american, Joe Biden.

„De la începutul ocupației, am asistat la o alarmă tot mai mare din partea unui număr din cercul interior al lui Putin”, a declarat pentru The Washington Post un oficial anonim al serviciilor secrete occidentale.

„Evaluările noastre sugerează că acestea sunt exercitate în special de pierderile recente ale Rusiei, direcția greșită și deficiențele militare extinse”.

Biden vrea să-i dea lovitura lui Putin înainte de venirea iernii: Ce trimite Pentagonul în Ucraina, pentru a înfrânge Rusia

Rusia a suferit o serie de eșecuri în campania sa de a prelua controlul asupra Ucrainei.

Forțele ucrainene au respins recent armata rusă de pe mii de kilometri pătrați de teritoriu din estul Ucrainei, determinând Kremlinul să lanseze o mobilizare haotică a rezerviștilor și a civililor.

Cercul interior de elită al lui Putin cuprinde în principal foști oficiali din securitate și informații, pe mulți dintre care îi cunoaște din zilele sale la Sankt Petersburg și la KGB, precursorul sovietic al agențiilor de securitate de astăzi.

Citește și:
Vladimir Putin a inspectat podul Crimeii la volanul unui Mercedes Benz. Cine l-a însoțit VIDEO
Vladimir Putin a inspectat podul Crimeii la volanul unui Mercedes Benz. Cine l-a însoțit VIDEO
Președintele rus Vladimir Putin ar fi inspectat personal podul Crimeii, după cum se poate observa într-un videoclip distribuit de Kremlin Pool, o pagină oficială folosită de jurnaliștii...
Omul care l-a convins pe Putin să înceapă războiul din Ucraina. Presa occidentală dezvăluie numele miliardarului cu influență la Kremlin
Omul care l-a convins pe Putin să înceapă războiul din Ucraina. Presa occidentală dezvăluie numele miliardarului cu influență la Kremlin
Jurnaliştii din presa occidentală au dezvăluit numele persoanei care l-ar fi convins personal pe Vladimir Putin să intre în război împotriva Ucrainei. Motivul este legat de nevoia de a...