Putin a gasit doi inlocuitori pentru ministrul care l-a sfidat pe Medvedev

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 18:03
870 citiri
Putin a gasit doi inlocuitori pentru ministrul care l-a sfidat pe Medvedev

Premierul rus Vladimir Putin a gasit inlocuitori pentru cele doua posturi pe care le ocupa in cabinet fostul ministru de Finante, Aleksei Kudrin, nevoit sa plece dupa ce a criticat viitoarea venire la Guvern a actualului sef al statului, Dmitri Medvedev.

Noul ministru de Finante este Anton Siluanov, in timp ce postul de vicepremier, de asemenea detinut de Kudrin, va fi ocupat de Igor Suvalov, informeaza Ria Novosti.

Putin a tinut sa precizeze ca s-a consultat cu Dmitri Medvedev asupra acestor doua numiri.

"Aceasta este decizia noastra comuna. Sper ca nu vor mai fi dificultati", a spus actualul sef al Guvernului, care va candida pentru un mandat prezidential in primavara.

Kudrin, una din cele mai importante figuri din Rusia, ministru de Finante din 2000 incoace, a criticat "rocada" dintre Putin, care are toate sansele sa revina la presedintie, si Medvedev, care va schimba functia de sef al statului cu cea de sef al Guvernului, in eventualitatea foarte probabila in care Rusia Unita va castiga alegerile legislative.

Fostul ministru de Finante a spus ca nu poate lucra alaturi de Medvedev, din cauza opiniilor diferite privind politicile economice, considerand ca presedintele are planuri de cheltuieli prea riscante. Ulterior, el a avut si o divergenta televizata cu Medvedev, care i-a spus ca are 24 de ore sa-si dea demisia.

Plecarea sa a venit ca un soc pentru investitori, care aveau incredere in el si il considerau un personaj prudent si echilibrat, care a asigurat stabilitatea financiara a tarii si a permis dezvoltarea sa rapida.

Citește și:
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...