Un consilier al lui Medvedev dezminte ca Putin si-ar pregati revenirea la Kremlin

Vineri, 07 Noiembrie 2008, ora 19:11
2071 citiri
Un consilier al lui Medvedev dezminte ca Putin si-ar pregati revenirea la Kremlin

Premierul rus Vladimir Putin nu va reveni prea curand la Kremlin, iar actualul presedinte, Dmitri Medvedev, ar putea candida chiar pentru un al doilea mandat, a declarat vineri un consilier apropiat al sefului statului.

"Cred ca decizia va fi luata (...) la sfarsitul anului 2011", a declarat Arkadi Dvorkovici, consilier economic la Kremlin. Acesta fusese intrebat daca Putin, care s-a retras de la Kremlin anul acesta dupa doua mandate succesive, ar putea redeveni presedinte in 2012 sau chiar inainte, informeaza AFP.

Joi, cotidianul rus Vedomosti relansase speculatiile pe tema tandemului Putin-Medvedev. Cotidianul sugerase ca Medvedev se pregateste sa demisioneze la inceputul anului viitor, convocand alegeri prezidentiale anticipate la care nimic nu il impiedica pe Putin sa participe.

Pretextul alegerilor anticipate ar fi un amendament al Constitutiei propus miercuri de Medvedev, care prelungeste mandatul prezidential la sase ani, fata de patru in prezent.

Putin nu a putut sa mai candideze la alegerile din martie, deoarece Constitutia rusa nu autorizeaza trei mandate consecutive. Constitutia nu ii interzice totusi sa candideze dupa o pauza.

"Cred ca daca activitatea presedintelui in acest interval este eficienta si daca presedintele Medvedev are sustinerea cetatenilor, el are sanse foarte mari sa fie reales pentru un nou mandat", a declarat Dvorkovici.

"Oamenii au opinii diferite asupra a diferite persoane, inclusiv asupra lui Putin", a continuat Dvorkovici. "El se bucura de un mare respect si foarte multi oameni in considera liderul national, dar aceasta inseamna oare ca va vrea sa fie ales din nou? Inseamna ca partidul ii va propune candidatura si va fi reales? Nu. Nu neaparat", a spus consilierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Vladimir Putin, #consilier, #Dimitri Medvedev, #Kremlin, #revenire , #Dimitri Medvedev