Documente importante de război ale lui Putin găsite în Ucraina: Care era planul adevărat al liderului de la Kremlin

Joi, 12 Mai 2022, ora 14:27
14970 citiri
Documente importante de război ale lui Putin găsite în Ucraina: Care era planul adevărat al liderului de la Kremlin
Putin a intenționat să cucerească întreaga Ucraină FOTO: IBTimes

Serviciul de Informații militare (DBR) din Ucraina a anunțat miercuri, 11 mai 2022, că a găsit mai multe documente importante de război, abandonate de forțele armate ale Rusiei, în timp ce investiga orașul Trostianeț din nord-estul țării.

Acestea au scos la iveală faptul că Vladimir Putin se pregătea să preia controlul asupra întregii Ucraine.

Documentele armatei ruse dezvăluiau planuri de ocupare a Ucrainei, în totalitate, o strategie pe care Putin a avut-o încă de la începtul invaziei din 24 februarie, potrivit IBTimes.

”Anchetatorii Servicului de Informații militare DBR au dat de documente importante ale forțelor armate ale Federației Ruse, care arată o perspectivă clară asupra faptului că Rusia se pregătea să preia întregul teritoriu al Ucrainei.

Toate aceste informații vor fi luate și studiate”, a declarat Oleksiy Sukhachev, șeful acestei instituții din Ucraina, într-o postare de Telegram.

Armata rusă a folosit orașul Trostianeț ca o cale de trecere pentru tancurile sale, care se îndreptau spre capitala Kiev. Cu toate astea, soldații Moscovei au fugit mai târziu din oraș, după ce au fost întâmpinați de rafale de arme de către rezistența ucraineană. Ocupația rusă a transformat mare parte din oraș în dărâmături.

Fostul comandant al trupelor SUA din Europa: Cum poate Occidentul să-l nenorocească definitiv pe Putin

Documentele armatei ruse recuperate de Ucraina par să confirme avertismentele oficialilor din Serviciile de Informații, care spuneau că, Kremlinul intenționează să preia mai mult decât regiunea de est a țării.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Când Vladimir Putin a anunțat prima dată invazia din 24 februarie, el a spus că ”operațiunea militară specială” vizează ”denazificarea” Ucrainei. El a adăugat, de asemenea, că dorește să asigure statutul de țară neutră a Ucrainei, prin cucerirea rapidă a Kiev-ului. Cu toate astea, planul a eșuat, forțându-l pe Putin să-și repoziționeze forțele în regiunea de est din Donbas.

Dilema lui Putin din prezent: Cea mai mare teamă avută de John F. Kennedy

În ciuda schimbării acțiunii trupelor ruse, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat că Putin nu a dat niciun indiciu că și-a modificat planurile de a controla întreaga Ucraină.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură
Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură
Războiul lui Putin continuă cu cinism, iar armata rusă lovește infrastructura energetică critică de la Kiev și Harkov, cu scopul de a lăsa orașele în beznă. Însă acum Ucraina a...
Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Actuala dezbatere americană privind acordarea de asistență militară suplimentară Ucrainei se bazează în parte pe presupunerea că războiul va rămâne în impas, indiferent de acțiunile...
#Vladimir Putin, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #razboi Ucraina, #razboi Rusia Ucraina, #Ucraina razboi Rusia , #stiri Vladimir Putin