Vladimir Putin, propus de un scriitor rus pentru Premiul Nobel pentru pace 2021

Joi, 24 Septembrie 2020, ora 17:15
2499 citiri
Vladimir Putin, propus de un scriitor rus pentru Premiul Nobel pentru pace 2021
Foto: Hepta

Presedintele rus Vladimir Putin a fost propus pentru Premiul Nobel pentru pace 2021, distinctie la care aspira de asemenea omologul sau american Donald Trump, a anuntat joi scriitorul rus Serghei Komkov, potrivit agentiei EFE.

"Propunerea a fost trimisa pe 9 septembrie si pe 10 a fost primita de Comitetul Nobel de la Oslo", a spus Komkov la o conferinta de presa desfasurata la agentia Rosbalt.

Komkov, director al revistei "President", a sustinut ca abia dupa propunerea sa un parlamentar norvegian a propus ca premiul sa-i fie acordat lui Trump pentru contributia acestuia la acordul de normalizare a relatiilor intre Israel si Emiratele Arabe Unite.

Cat despre justificarea initiativei sale, scriitorul rus, un sustinator al liderului de la Kremlin, afirma ca aceasta este sprijinita de principalele personalitati ale culturii si stiintei ruse. "Ca lider al uneia dintre principalele tari ale lumii, el face un efort maxim pentru mentinerea pacii si a linistii nu doar pe teritoriul propriei tari, ci contribuie activ la solutionarea pasnica a conflictelor izbucnite pe planeta", a notat Komkov in scrisoarea trimisa.

El subliniaza ca in timpul pandemiei de COVID-19 presedintele Rusiei a dispus trimiterea de ajutoare catre circa 30 de tari, printre care se numara SUA, China, Venezuela, Italia si Iran.

De asemenea, continua Serghei Komkov, Putin si-a demonstrat atasamentul fata de valorile umanitare si religioase incluzand cuvantul "Dumnezeu" in Constitutia rusa.

Vorbind despre aceasta propunere, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat ca ar fi "fantastic" daca Putin primeste Nobelul, adaugand ca in caz contrar "nu se intampla nimic".

Vladimir Putin a fost propus pentru Premierul Nobel pentru Pace si in anul 2014, meritul invocat atunci fiind prezentarea planului pentru neutralizarea arsenalului sirian de arme chimice si evitarea astfel a unei interventii militare occidentale.

Pana in prezent numai doi rusi au primit Nobelul pentru Pace, fizicianul si disidentul Andrei Saharov si ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov. Acesta din urma ar avea astfel dreptul sa promoveze candidatura lui Putin, dar este putin probabil sa o faca, dat fiind ca el l-a criticat adesea pe actualul lider de la Kremlin, printre altele si pentru involutia democratica a Rusiei din ultimii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În timpul președinției sale, Trump considera că Ucraina „ar trebui să facă parte din Rusia”, susține o fostă consilieră a acestuia
În timpul președinției sale, Trump considera că Ucraina „ar trebui să facă parte din Rusia”, susține o fostă consilieră a acestuia
Donald Trump "a spus foarte clar" că el consideră Ucraina "parte a Rusiei", scrie fosta sa consilieră Fiona Hill într-o nouă carte despre securitatea națională a SUA în fața...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#Vladimir Putin, #premiu Nobel, #Donald Trump, #Kremlin, #putin scriitor, #Premiul Nobel Pace , #Donald Trump