”Vom vedea sfârșitul lui Putin”. Analiza unui expert internațional privind destrămarea Rusiei după modelul URSS din anii '90

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 08:04
10954 citiri
”Vom vedea sfârșitul lui Putin”. Analiza unui expert internațional privind destrămarea Rusiei după modelul URSS din anii '90
După ce Putin va pierde puterea, în Rusia va începe prăbușirea guvernării centralizate FOTO Twitter

Înfrângerea președintelui rus Vladimir Putin și a armatei sale împotriva Ucrainei este inevitabilă. După ce va pierde, Federația Rusă se poate diviza în mai multe țări. Timothy Ash, cercetător al grupului de reflecție pentru afaceri internaționale Chatham House, a scris despre acest lucru într-un articol pentru Kyiv Post.

În opinia sa, invadarea Ucrainei de către Rusia va duce exact la opusul a ceea ce spera Putin.

"Văd o șansă bună să vedem sfârșitul lui Putin. Și, deși acesta nu este scenariul meu de bază, cred că destrămarea Federației în multe state noi este posibilă - ca în cazul URSS în 1991", a scris Ash.

Expertul consideră că Federația Rusă se poate împărți în 20 de țări. Unul dintre ele va fi „Mica Rusia”.

Potrivit lui Ash, lumea a reușit deja să înțeleagă că Putin nu are puterea de a escalada conflictul. Îi este frică de NATO pentru că a văzut cum armata ucraineană folosește armele occidentale.

"Dacă NATO își desfășoară propriul armament de generație a 4-a și a 5-a împotriva Rusiei, totul se va termina în câteva ore. Putin știe asta", a spus Ash.

El este sigur că, dacă Vladimir Putin escaladează, se va confrunta cu o înfrângere completă. Cu toate acestea, războiul cu Ucraina are în orice caz un efect negativ asupra Rusiei.

În plus, un profesor de științe politice la Universitatea Rutgers din Newark, Aleksandr Motil, consideră că, după ce Putin va pierde puterea, în Federația Rusă va începe prăbușirea guvernării centralizate.

„Nu știm cine va câștiga, dar putem prezice cu încredere că lupta pentru putere va slăbi regimul și va îndepărta Rusia de la război”, a scris Motil într-un articol.

Expertul a sugerat că Rusia va deveni un stat slab care va depinde în mare măsură de China.

Motil crede că un război fără succes în străinătate combinat cu un sistem tensionat în interiorul Federației Ruse crește probabilitatea unei „explozii” în fiecare zi. În opinia sa, Occidentul ar trebui să se pregătească pentru asta. Un regim Putin slăbit, probleme majore din economie îi pot obliga pe ruși să iasă în stradă și să înceapă să protesteze mult mai puternic decât înainte.

Potrivit experților, pierderile totale ale ocupanților ruși în timpul războiului de 10 luni pot depăși 164.000 de persoane, dacă sunt luați în considerare răniții.

Citește și:
China a trimis primele arme în Rusia. "Puști de vânătoare civilă", în documentele vamale
China a trimis primele arme în Rusia. "Puști de vânătoare civilă", în documentele vamale
Companiile chineze, inclusiv una conectată cu guvernul de la Beijing, au trimis entităţilor ruse 1.000 de puşti de asalt şi alte echipamente care ar putea fi folosite în scopuri militare, a...
Ce le-a cerut Vladimir Putin oligarhilor ruși. Liderul de la Kremlin se plânge că Rusia se confruntă cu un "război al sancţiunilor"
Ce le-a cerut Vladimir Putin oligarhilor ruși. Liderul de la Kremlin se plânge că Rusia se confruntă cu un "război al sancţiunilor"
Preşedintele Vladimir Putin i-a îndemnat joi, 16martie, pe miliardari şi elita de bussines a Rusiei să investească în noi tehnologii, facilităţi de producţie şi companii, pentru a ajuta...
#Vladimir Putin, #pierdere, #Putere, #destramare, #Rusia, #razboi Ucraina , #stiri Vladimir Putin