Povestea de dragoste a lui Putin: "Saruta-ma neoficial"

Marti, 05 Februarie 2008, ora 20:55
4236 citiri
Povestea de dragoste a lui Putin: "Saruta-ma neoficial"

Un film rusesc ce va fi lansat de Ziua indragostitilor, "Saruta-ma neoficial", prezinta viata unui tanar agent KGB care se indragosteste de o insotitoare de bord, Liudmila, pentru ca mai tarziu sau ajunga sef la Kremlin, o poveste care contine asemanari izbitoare cu viata lui Vladimir Putin.

Filmul, care va fi lansat cu doua saptamani inainte de alegerile prezidentiale din 2 martie, cand va fi desemnat succesorul lui Putin, incalca un tabu privind viata personala a acestuia, comenteaza Reuters.

Producatorul Anatoli Voropaiev, un fost viceguvernator regional, a declarat intr-o conferinta de presa ca nimeni nu a consultat Kremlinul in legatura cu pelicula, filmata in perioada 2001 - 2003. El a negat informatiile potrivit carora sotia lui Putin ar fi contribuit la scenariu.

Putin a incercat permanent sa isi tina familia la adapost de lumina reflectoarelor, iar sotia sa Liudmila, in varsta de 50 de ani, a dat uneori impresia ca nu se simte bine in public. Presedintele rus are doua fiice, Maria si Katerina, dar presa rusa nu a scris niciodata despre ele.

"Saruta-ma neoficial" prezinta scene importante din viata lui Putin, printre care prima sa intalnire cu Liudmila, casatoria lor in 1983 si mutarea lor la Dresda, Germania, unde Putin a lucrat ca spion KGB.

Personajul Liudmila este ranit grav intr-un accident rutier, isi ia sotul la intrebari cu privire la adevarata natura a slujbei sale la Dresda, iar viitorul cuplu prezidential este prezentat salvandu-se dintr-o vila in flacari, in apropiere de Sankt Petersburg. Producatorii au refuzat insa sa dezvaluie finalul.

Jurnalistul politic Serghei Dorenko este de parere ca tabuurile vizand viata lui Putin ar fi impiedicat lansarea peliculei in 2003, cand a fost terminata.

"Rusia este o tara cu traditie bizantina, unde familia este o chestiune mult mai inchisa decat in Europa Occidentala - ar fi fost infricosator doar sa te gandesti la un astfel de film in urma cu doi ani", a spus el.

Directorul artistic Oleg Fomin a declarat ca, desi Putin va atrage, probabil, multimea, adevarata eroina a filmului este Liudmila.

"Este, in primul rand, o poveste de iubire, este povestea unei femei al carei sot este foarte ocupat cu serviciul, o femeie care vrea o familie si copii si vrea ca persoana iubita sa ii fie alaturi", a declarat el.

Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#putin, #Liudmila, #Film, #KGB , #KGB