Putin si Medvedev au renuntat la vodca pentru bere si vin

Luni, 17 Martie 2008, ora 10:15
2823 citiri
Putin si Medvedev au renuntat la vodca pentru bere si vin

Politicienii rusi nu sunt pregatiti sa renunte la alcool, desi in ultimul timp par sa prefere mai mult bauturile imperialiste, in defavoarea bauturii traditionale, vodca, informeaza Noviie Izvestia. Astfel, Vladimir Putin prefera berea, pe care a descoperit-o pe cand activa in cadrul KGB, in Germania. Succesorul sau, Dmitri Medvedev, este un consumator de vin alb, presedintele rus ales evitand mereu vodca la intalnirile de protocol. De altfel Medvedev a fost surprins turnand taria in ghivecele cu flori.

Bautura preferata in Duma de Stat este whisky-ul, iar in ministere, coniacul, in timp ce femeile din politica, prefera vinul si sampania. Votca este preferata politicienilor din vechea generatie. Liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, nu refuza niciodata o votca. Dar el jura ca o bea cu limita, nu mai mult de trei paharele. O bautura de 40 de grade nu refuza nici fostul presedinte al Dumei de Stat, Ghenadi Selezniov. "Whisky nu beau din principiu, iar daca vreau ceva, atunci prefer votca", spune el.

Potrivit paznicilor din Parlamentul rus, foarte multe birouri ale deputatilor se transforma, frecvent, in adevarate sali de banchet. In magazinele din camera inferioara a Parlamentului rus pot fi gasite bauturi potrivite pentru orice gust sau buzunar. Potrivit vanzatorilor, de sarbatori se vand bauturile alcoolice ambalate in sticle avand forma Kremlinului sau a unei masini scumpe. In zilele obisnuite insa, la putere este votca.

A existat o tentativa de a interzice traditia "meselor festive" din birourile deputatilor rusi. In perioada celei de-a treia sesiuni parlamentare a Dumei de Stat, din 2000-2003, deputatul Andrei Bulif a inaintat o propunere de interzicere a consumului de alcool in interiorul Parlamentului. Aceasta a fost intampinata insa fara un entuziasm deosebit de colegii sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sun contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Vladimir Putin, #Dmitri Medvedev, #alcool , #KGB