Ziare.com

R. Moldova: Solutia din cazul Kosovo nu poate fi aplicata Transnistriei

Joi, 24 Ianuarie 2008, ora 13:06

   

R. Moldova: Solutia din cazul Kosovo nu poate fi aplicata Transnistriei
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Andrei Stratan, a declarat miercuri postului de radio Europa Libera ca la discutiile purtate la Moscova de presedintele Vladimir Voronin cu omologul sau rus Vladimir Putin "nu s-a facut nicio paralela intre Kosovo si Transnistria".

Stratan si-a exprimat convingerea ca actuala pozitie a Rusiei in solutionarea conflictului transnistrean nu se va schimba dupa asteptata declarare a independentei Kosovo, pentru ca la Moscova "se intelege foarte clar ca aceste conflicte sunt diferite atat ca origine, cat si ca procedura de solutionare".

Seful diplomatiei moldovene a spus ca in viitorul cel mai apropiat vor fi reluate discutiile la nivel de experti "asupra intregului pachet de documente care exista deja, in special asupra Legii adoptate de Parlamentul de la Chisinau privind statutul raioanelor din stanga Nistrului".

"Va ramane statutul de autonomie pentru Transnistria", a dat asigurari Stratan, dezmintind informatiile aparute in presa potrivit carora Kremlinul ar pregati un plan propriu de reglementare.

Citeste mai multe despre Transnistria Kosovo Kremlin Republica Moldova
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 882 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor