Putin cedeaza Japoniei patru insule, din greseala

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 12:10
3329 citiri
Putin cedeaza Japoniei patru insule, din greseala

Site-ul premierului rus Vladimir Putin atribuie din greseala Japoniei patru insule ocupate de Rusia dupa al Doilea Razboi Mondial, din cauza carora cele doua tari nu au incheiat inca un tratat de pace.

Este vorba despre patru insule, cunoscute sub numele de Teritoriile Nordice in Japonia si Kurilele de Sud in Rusia. Insulele sunt sub suveranitate rusa dupa Al Doilea Razboi Mondial, scrie Daily Telegraph.

Pe site-ul premierului rus Vladimir Putin, insulele figureaza ca apartinand Japoniei, fiind marcate cu aceeasi culoare folosita pentru restul teritoriului Japoniei.

"Oamenii care au facut acest site au facut o greseala tehnica," a comentat Serghei Iasenev, purtatorul de cuvant al ambasadei ruse la Tokyo.

"Nu exista absolut nicio schimbare in pozitia oficiala a Rusiei cu privire la statutul acestor insule, dar trebuie sa spun ca situatia aceasta a fost o reclama foarte buna pentru site-ul lui Putin si acest dosar", a adaugat el.

Greseala i-ar fi fost semnalata intr-un e-mail lui Putin in 1 noiembrie de catre o asociatie rusa de specialisti in cultura nipona, dar nu a fost corectata inca, potrivit Daily Telegraph.

Site-ul a fost lansat luna trecuta si contine detalii despre calatoriile in strainatate ale fostului presedinte rus si implicarea sa in politica externa a Moscovei.

Citește și:
Cine este Jokerul care provoacă puterea lui Putin
Cine este Jokerul care provoacă puterea lui Putin
Președintele Vladimir Putin al Rusiei, se pare, că a observat în sfârșit că războiul din Ucraina a creat un concurent periculos pentru puterea sa: Evgheni Prigojin, fondatorul companiei...
Zelenski anunță „reforme care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri”
Zelenski anunță „reforme care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri”
Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că pregăteşte noi reforme în Ucraina, care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică...