Putin da vina pe SUA pentru protestele din Rusia

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 13:34
2052 citiri
Putin da vina pe SUA pentru protestele din Rusia

Vladimir Putin a lansat un atac fara precedent asupra Statelor Unite, vineri seara, si a dat vina pe americani pentru manifestarile de strada din Rusia.

In timp ce rusii au continuat sa se mobilizeze in numar din ce in ce mai mare pentru actiunile de strada, folosind mai ales Facebook, pentru o noua serie coordonata de proteste pentru duminica, premierul rus a declarat ca Statele Unite au cheltuit "sute de milioane de dolari" in incercarea de a influenta rezultatul alegerilor, scrie in edita de duminica dimineata The Independent.

Putin considera ca secretarul de stat Hillary Clinton este responsabil pentru aprinderea protestelor din Rusia sustinand ca "a dat un semnal" liderilor din opozitia Rusiei descriind alegerile ca fraudate.

"Opozitia a considerat aceste comentarii ca fiind o declaratie de sustine din partea Departamentului de Stat al SUA si de aici pana la protestele de strada nu a mai fost decat un pas", a spus Putin.

Hillary Clinton a afirmat, dupa alegerile din Rusia, ca alegatorul rus merita o investigatie in cazul sesizarilor de frauda cu referire la alegerile de duminica trecuta, care le-au dat lui Putin si partidului Rusia Unita, 49 la suta din voturi. Secretarul de stat american a revenit asupra acestei afirmatii si a declarat, ulterior, ca opinia a fost "bine intemeiata".

Putin, care intentioneaza sa se intoarca in calitate de presedinte incepand de anul viitor, a afirmat deseori ca adversarii sai politici sunt finanatati din strainate si i-a acuzat de tradare. Putin descrie Opozita ca fiind o "turma de sacali" care se spune intereselor diferitelor ambasade care doresc sa influenteze politica Rusiei.

Duminica sunt planificate proteste in 78 de orase rusesti, dar si la Moscova. Circa 50.000 cadre de politie si 2.000 de militari paramilitare au au ramas pe strazile Moscovei in timpul noptii de sambata spre duminica.

Citeste si:
SUA vor anunţa la summitul NATO de la Madrid o consolidare ”pe termen lung” a angajamentului său militar în Europa
SUA vor anunţa la summitul NATO de la Madrid o consolidare ”pe termen lung” a angajamentului său militar în Europa
Statele Unite vor face miercuri, la summitul NATO de la Madrid, ”anunţuri precise” despre ”noile angajamente militare terestre, navale şi aeriene pe termen lung” în Europa, în special...
Femeia ”căsătorită” cu Turnul Eiffel și-a găsit un nou ”partener”: ”Este forma care îmi place cel mai mult” VIDEO
Femeia ”căsătorită” cu Turnul Eiffel și-a găsit un nou ”partener”: ”Este forma care îmi place cel mai mult” VIDEO
Americanca Erika LaBrie, devenită cunoscută după ce s-a ”căsătorit” cu Turnul Eiffel, în 2007, a anunțat recent că are un nou ”partener”. Femeia, care a vorbit într-un serial...