Averea nestiuta a lui Putin: avioane, palate, iahturi si ceasuri

Miercuri, 29 August 2012, ora 14:14
9965 citiri
Averea nestiuta a lui Putin: avioane, palate, iahturi si ceasuri

Vladimir Putin a comparat, odinioara, conducerea Rusiei cu "o galera cu sclavi", dar probabil ca cele patru iahturi pe care le are, precum si palatele, avioanele si obiectele de lux pe care le aduna din postura de presedinte il conving sa nu renunte la "galera".

Boris Nemtov, lider al Opozitiei, a publicat un raport intitulat ironic "Viata unui sclav", in care enumera toate bunurile care i-ar apartine lui Vladimir Putin, chiar daca acestea nu sunt precizate in declaratia sa de avere.

Reuters comenteaza ca, in ciuda faptului ca Administratia prezidentiala de la Moscova incearca sa-l prezinte pe Vladimir Putin ca pe un lider "cu gusturi modeste, cu dragoste pentru sportul in aer liber", raportul lui Nemtov sustine ca Putin are la dispozitie 58 de avioane sau elicoptere, 20 de case sau palate demne de tarii Rusiei, plus 11 ceasuri care valoreaza, in parte, cel putin dublul salariului sau de presedinte.

Oficial, venitul lui Putin este un sfert din cel al presedintelui Statelor Unite. De multe ori a dezmintit faptul ca averea sa ar fi fabuloasa, dar acest lucru nu-l impiedica sa ocupe un loc permanent in topul celor mai bogati oameni din lume.

Nemtov sustine ca fostul agent KGB are la dispozitie, in avionul prezidential, o toaleta care valoreaza 75.000 de dolari. Cele 11 ceasuri pe care le poarta cu diferite ocazii valoareaza peste 700.000 de dolari, venitul anual declarat de seful statului fiind de numai 115.000 de dolari.

In plus, "flota prezidentiala" este compusa din 15 elicoptere, plus un Airbus, doua avioane Dassault Falcon, un Ilyusin Il-96, a carui cabina a fost decorata cu obiecte in valoare de 18 milioane de dolari.

Pentru un politician care, in 2008, si-a descris munca drept fiind "de sclav", iahtul de 53,7 metri lungime, cu piscina interioara, cascada artificiala, jacuzzi si crama personala pare decorul perfect pentru relaxare.

Cand vine vorba despre imobile, exista locuri pe care nu le stie nimeni, dar sunt in permanenta la dispozitia sefului statului. Nimeni nu a fotografiat, de exemplu, resedinta de la lacul Valadai, in nord-vestul Rusiei, care se intinde pe 930 de hectare si are cinematograf, pista de bowling si biserica prezidentiala.

Si nici resedinta de langa Saratov, pe raul Volga, in apropiere de Moscova, care are candelabre comandate in Germania, mobila adusa din Italia, camera de biliard, sera, piscina si sauna, nu este prea cunoscuta de publicul larg.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#avere Putin palate, #avere nestiuta Putin, #raport Nemtov avere Putin , #presedinte Rusia