Boris Nemtov, asasinat: Kremlinul explica de ce nu avea motiv sa il omoare

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 07:56
7075 citiri

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, sustine ca Boris Nemtov, asasinat vineri noaptea in apropiere de Kremlin, nu reprezenta nicio amenintare pentru guvernul din Rusia.

"Cu tot respectul pentru Boris Nemtov, el nu prezenta niciun pericol, in sensul de amenintare - politica, desigur - pentru actuala conducere a Rusiei sau pentru Vladimir Putin.

Daca vom compara nivelurile de popularitate, ale guvernului, ale lui Vladimir Putin etc. cu ale lui Boris Nemtov, vom vedea ca acesta era doar cu putin mai popular decat un cetatean obisnuit", a declarat Peskov, citat de Russia Today.

Liderul opozitiei ruse, impuscat mortal in centrul Moscovei, langa Kremlin - Se temea ca Putin il va ucide

Boris Nemtov, fostul vicepremier rus si unul dintre cei mai aprigi si virulenti contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal vineri seara, in centrul Moscovei, in apropiere de Kremlin.

Politicianul liberal ar fi fost impuscat de patru ori in piept de un barbat care a reusit sa fuga intr-o masina alba, potrivit The Guardian.

Nemtov a fost atacat in timp ce se plimba alaturi de o tanara ucraineana in centrul Moscovei, pe podul Bolsoi Moskvoretki, in apropiere de Kremlin.

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin, opozitia rusa reactioneaza: Putin are oceane de sange pe maini!

Asasinarea fostului vicepremier vine cu o zi inainte de marsul opozitiei, anuntat pentru 1 martie la Moscova.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, a precizat ca liderul rus va supraveghea personal ancheta. Asasinarea lui Nemtov "poarta semnele distinctive ale unui asasinat la comanda si reprezinta o provocare". Mai mult, liderului de la Kremlin a cerut comitetului de ancheta, Ministerului de Interne si FSB-ului sa investigheze uciderea lui Nemtov.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#reactie Putin Nemtov asasinat, #pericol Nemtsov Putin, #Nemtov ucis Kremlin , #presedinte Rusia
Comentarii