Ce au vorbit Putin si Merkel despre Ucraina

Autor: Ana Ilie
Joi, 07 August 2014, ora 08:31
3508 citiri
Ce au vorbit Putin si Merkel despre Ucraina

Presedintele rus, Vladimir Putin, si cancelarul german, Angela Merkel, au discutat din nou, miercuri, pe marginea crizei ucrainene, a anuntat Kremlinul.

Putin i-a spus liderului german ca operatiunea militara a Kievului in sud-estul Ucrainei a dus la un numar tot mai mare de victime si probleme umanitare. Responsabilitatea pentru ce se intampla in estul Ucrainei revine Kievului, a acuzat liderul de la Moscova, potrivit Itar Tass.

Presedintele rus a subliniat cat este de importanta stabilirea unui dialog politic real intre autoritatile de la Kiev si reprezentantii regiunilor separatiste.

Cei doi lideri au apreciat pozitiv realuarea activitatii grupului de contact si activitatii observatorilor OSCE la punctele de frontiera Donetk si Gukovo.

La randul sau, Merkel a precizat ca tinta principala este stabilizarea Ucrainei, care trebuie sa isi hotarasca singura destinul. Cancelarul german i-a cerut lui Putin sa influenteze militiile separatiste din regiunile Donetk si Luhansk pentru a obtine un armistitiu in Ucraina.

Rusia, niciun gand sa invadeze Ucraina: As vrea sa le explic ceva oficialilor NATO

Rusia a negat, miercuri, acuzatiile NATO potrivit carora ar fi suplimentat numarul de soldati de-a lungul granitei cu Ucraina si ar avea de gand sa intervina militar.

Infirmarea a venit din partea purtatorului de cuvant al Ministerul rus de Aparare, Igor Konashenikov. "As vrea sa le explic oficialilor NATO si ai Pentagonului ca mobilizarea de asemenea forte formate din mii de trupe si echipamente nu este posibila intr-un timp atat de scurt, cu atat mai putin in prezenta observatorilor OSCE din zona, care ar fi remarcat", a declarat oficialul rus.

NATO avertizeaza: Rusia ar putea invada Ucraina sub pretextul unei misiuni umanitare

Purtatorul de cuvant al NATO Oana Lungescu a avertizat, miercuri, ca o noua concentrare de trupe rusesti de-a lungul granitei cu Ucraina starneste ingrijorari ca Moscova are de gand sa intervina militar in tara vecina, asa cum s-a intamplat in cazul anexarii Crimeii la inceputul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Putin discutie Merkel Ucraina, #Putin Merkel criza Ucraina , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
in concluzie: Ucraina apartine EU!! urmeaza Bealrus pina in Craciun!