Ce avere colosala ar avea Vladimir Putin - atac dur la adresa presedintelui Rusiei

Luni, 16 Februarie 2015, ora 08:33
19538 citiri
Ce avere colosala ar avea Vladimir Putin - atac dur la adresa presedintelui Rusiei
Foto: New Republic

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este unul dintre cei mai puternici oameni de pe glob, insa detaliile despre averea sa raman invaluite in mister.

Cand privesti declaratia de avere a liderului de la Kremlin constati ca, teoretic, este unul dintre cei mai saraci politicieni, dar in jurul sau se nasc diverse ipoteze cu privire la averea colosala pe care ar avea-o.

Ce masini au avut Putin si Obama in tinerete si ce au ajuns sa conduca acum (Galerie foto)

Cat de bogat este Vladimir Putin? La aceasta intrebare moderatorul unei emisiuni de la CNN a primit un raspuns incredibil din partea lui Bill Browder, un om de afaceri american care in urma cu cativa ani era considerat cel mai mare investitor strain din Rusia.

"Cred ca este de 200 de miliarde de dolari", a spus Browder, citat de Business Insider.

"Dupa 14 ani la putere in Rusia, tinand cont de suma de bani pe care tara a facut-o si de suma de bani care nu a fost cheltuita pe scoli, drumuri sau spitale, toti acesti bani sunt in proprietatea sa, in conturi bancare din Elvetia, actiuni si fonduri de investitii ale lui Putin si ale apropiatilor sai", a completat Browder.

Apoi, Browder, care la un moment dat a fost arestat in Rusia pentru ca a spus ca sistemul fiscal este corupt, a lansat un atac foarte dur la adresa fostului agent KGB.

"Primii sai opt-zece ani la putere au fost despre a fura cat s-a putut de mult", a sustinut Browder.

Unul dintre cei mai importanti investitori straini din istoria Rusiei face afirmatii cutremuratoare

Bill Gates este considerat in acest moment cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la 79 de miliarde de dolari.

Putin, saracul politician al Rusiei

Conform celei mai recente declaratii de avere a lui Vladimir Putin, publicata in aprilie 2014, presedintele Rusiei a avut in 2013 venituri in valoare de 3,7 milioane de ruble (in jur de 104.000 de dolari).

In schimb, premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a castigat mai mult in 2013 decat presedintele Vladimir Putin. Astfel, prim-ministrul a obtinut venituri de 4,26 milioane de ruble (circa 119.000 de dolari).

Daca este sa dam crezare declaratiilor de avere, Vladimir Putin este unul dintre cei mai saraci politicieni de rang inalt din tara sa, in conditiile in care ministrii se lauda cu masini de lux si case in diverse tari europene.

Spre exemplu, prim-vicepremierul Igor Suvalov a avut un venit 478 de milioane de ruble in 2013 (13,4 milioane de dolari), detine 6 case si mai multe masini de lux, printre care si o limuzina.

"Saracul" Vladimir Putin: Liderul de la Kremlin, printre demnitarii rusi cu cele mai mici venituri

Ce nu se vede: 58 de avioane, 20 de case, 11 ceasuri...

Pe de alta parte, rivalii politici ai lui Putin sutin ca presedintele ar duce o viata de nabab, avand la dispozitie 58 de avioane sau elicoptere, 20 de case sau palate demne de tarii Rusiei, plus 11 ceasuri care valoreaza, in parte, cel putin dublul salariului sau de presedinte.

Aceste informatii au fost publicate intr-un raport realizat de Boris Nemtov, un fost lider al Opozitiei, in 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#avere Vladimir Putin, #declaratie avere Vladimir Putin, #avioane Vladimir Putin, #masini Vladimir Putin , #presedinte Rusia