Forbes a anuntat cei mai bogati oameni din lume fara Putin. De ce nu e pe lista?

Marti, 03 Martie 2015, ora 11:10
11261 citiri
Forbes a anuntat cei mai bogati oameni din lume fara Putin. De ce nu e pe lista?
Foto: Hepta.ro

Forbes a publicat, luni, lista celor mai bogati oameni ai lumii, insa presedintele rus Vladimir Putin nu a fost inclus in randul lor.

Publicatia are o metodologie transparenta. "Evaluam activele indivizilor - printre care se numara actiuni la companii publice si private, imobile si terenuri, iahturi, opere de arta si bani cash - dar si datoriile. De asemenea, consultam experti in multe domenii de activitate", arata Forbes.

Forbes a anuntat cei mai bogati oameni ai lumii: Cati bani a facut Bill Gates intr-un an

Dupa aceste calcule, miliardarii sunt contactati de jurnalistii publicatiei, pentru a confrunta informatiile, iar unii coopereaza, altii nu.

Totusi, Forbes exclude din start membrii familiilor regale, dar si "dictatorii a caror avere este realizata in totalitate ca rezultat al functiei".

Contactati de NewsWeek, editorii nu au dat un raspuns concret legat de motivul pentru care Vladimir Putin a fost exclus din lista.

"El nu se afla in topul celor mai bogati oameni ai planetei pentru ca nu am putut verifica daca detine sau nu active in valoare de cel putin un miliard de dolari", au explicat acestia, citand metodologia. Insa nu au dorit sa comenteze daca l-au exclus pentru ca este dictator.

Exista doua posibilitati: fie averea lui Putin nu ajunge la aceasta valoare, fie activele respective sunt greu de depistat, mai ales de Occident. Mai mult, pare putin probabil ca liderul rus sa dea cartile pe fata pentru a fi inclus in topul Forbes, in conditiile in care tara sa are o relatie tensionata cu SUA si UE.

Estimari despre averea lui Putin

Cat de bogat este Vladimir Putin? La aceasta intrebare moderatorul unei emisiuni de la CNN a primit un raspuns incredibil din partea lui Bill Browder, un om de afaceri american care in urma cu cativa ani era considerat cel mai mare investitor strain din Rusia.

"Cred ca este de 200 de miliarde de dolari", a spus Browder.

"Dupa 14 ani la putere in Rusia, tinand cont de suma de bani pe care tara a facut-o si de suma de bani care nu a fost cheltuita pe scoli, drumuri sau spitale, toti acesti bani sunt in proprietatea sa, in conturi bancare din Elvetia, actiuni si fonduri de investitii ale lui Putin si ale apropiatilor sai", a completat Browder.

Ce avere colosala ar avea Vladimir Putin - atac dur la adresa presedintelui Rusiei

Apoi, Browder, care la un moment dat a fost arestat in Rusia pentru ca a spus ca sistemul fiscal este corupt, a lansat un atac foarte dur la adresa fostului agent KGB.

"Primii sai opt-zece ani la putere au fost despre a fura cat s-a putut de mult", a sustinut Browder.

Ce zice Putin in declaratia de avere

Conform celei mai recente declaratii de avere a lui Vladimir Putin, publicata in aprilie 2014, presedintele Rusiei a avut in 2013 venituri in valoare de 3,7 milioane de ruble (in jur de 104.000 de dolari).

In schimb, premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a castigat mai mult in 2013 decat presedintele Vladimir Putin. Astfel, prim-ministrul a obtinut venituri de 4,26 milioane de ruble (circa 119.000 de dolari).

Kremlinul: Ideea ca SUA ar putea cauta averea lui Putin in Elvetia este absurda

Daca este sa dam crezare declaratiilor de avere, Vladimir Putin este unul dintre cei mai saraci politicieni de rang inalt din tara sa, in conditiile in care ministrii se lauda cu masini de lux si case in diverse tari europene.

Topul celor mai bogati oameni

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost declarat cel mai bogat om din lume pentru a 16-a oara, cu o avere ce se apropie de 80 de miliarde de dolari. Averea lui a crescut cu peste 3 miliarde de dolari in ultimele 12 luni, pana la 79,2 miliarde, potrivit topului anual realizat de Forbes.

Fondatorul Microsoft il depaseste inca o data pe omul de afaceri mexican Carlos Slim, care se afla pe locul doi, cu o avere estimata la 77,1 miliarde de dolari.

Pe locul trei se afla Warren Buffett, americanul avand 72,7 miliarde.

Topul este continuat de patronul Zara, spaniolul Amancio Ortega, de americanii Larry Ellison, Charles Koch, David Koch, Christy Walton (cea mai bogata femeie din top, locul 8) si Jim Walton si de fondatorea L'Oreal, Liliane Bettencourt, care se afla pe locul 10.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Putin Forbes top bogati, #Putin avere, #Putin top Forbes , #presedinte Rusia