Impune Rusia contrasanctiuni Occidentului? Ce spune Putin

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 08:31
2994 citiri
Impune Rusia contrasanctiuni Occidentului? Ce spune Putin

Presedintele rus, Vladimir Putin, a aratat, marti, ca Rusia nu vede nevoia impunerii de sanctiuni Occidentului, insa ar putea reevalua participarea companiilor occidentale in economia sa, inclusiv in proiectele energetice.

"Am dori foarte mult sa nu recurgem la masuri de raspuns. Sper ca nu vom ajunge in acel punct", le-a spus Putin reporterilor dupa o intalnire cu liderii Belarusului si Kazachstanului, scrie Reuters.

"Dar daca lucrurile acestea continua, vom fi nevoiti, desigur, sa ne gandim cine lucreaza in sectoarele cheie ale economiei Rusiei, inclusiv in sectorul energetic, si cum", a continuat acesta.

Separatistii pro rusi au atacat si ocupat cladirea administratiei centrale din Lugansk

Putin a continuat acuzand SUA ca orchestreaza criza ucraineana si a cerut Kievului si protestatarilor pro-Rusia sa respecte acordul de la Geneva de de-escaladare a crizei.

SUA si UE acuza, la randul lor, Rusia, ca orchestreaza revoltele separatiste din estul Ucrainei si au impus o noua runda de sanctiuni Moscovei.

Criza din Ucraina: Rusia ameninta cu un raspuns "dureros" fata de noile sanctiuni impuse de SUA

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a declarat, luni, ca Washingtonul va lua noi masuri impotriva membrilor cercului de apropiati ai presedintelui rus Vladimir Putin, "ca raspuns la interventia continua si ilegala in Ucraina si a actelor de provocare care submineaza democratia in Ucraina" si integritatea teritoriala a acesteia.

Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat luni, in cursul unei vizite in Filipine, ca va fi aplicat un nou set de sanctiuni impotriva unor oficiali de la Kremlin si a unor companii rusesti, si de asemenea, ca exporturile de inalta tehnologie militara catre Rusia vor fi oprite.

Tot luni, Canada a anuntat ca impune sanctiuni Rusiei si trimite avioane de lupta in Romania. Canada a facut publice numele a doua banci ruse si a noua persoane supuse sanctiunilor si interdictiilor de calatorie, dupa ce SUA au anuntat ca impun un nou val de sanctiuni Rusiei, in legatura cu criza din Crimeea.

In plus, sase avioane de lupta CF-18 pe care Canada le trimite in cadrul operatiunilor NATO din estul Europei vor stationa in Romania.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Putin sanctiuni SUA, #Putin Ucraina sanctiuni , #presedinte Rusia