Incepe razboiul in Ucraina? Putin: Nu va puneti cu Rusia nucleara!

Vineri, 29 August 2014, ora 23:10
22166 citiri
Incepe razboiul in Ucraina? Putin: Nu va puneti cu Rusia nucleara!

Presedintele rus Vladimir Putin a transmis o amenintare intregii lumi, vineri, amintind ca Rusia este putere nucleara.

Aflat la forumul de tineret "Seliger-2014", liderul de la Kremlin a anuntat ca Rusia este gata sa infrunte orice "agresiune", afirmand ca lumea intreaga trebuie sa inteleaga ca "E cel mai bine sa nu se puna cu noi", informeaza Reuters.

Putin: Bombardamentele Kievului in estul Ucrainei amintesc de actiunile nazistilor

Din tabara de tineret aflata pe malul unui lac de langa Moscova, Putin a declarat ca anexarea Crimeii, in martie, a fost esentiala pentru a salva o populatie vorbitoare de limba rusa de violenta guvernului de la Kiev. Acesta a spus ca luptele care continua in estul Ucrainei sunt rezultatul refuzului Kievului de a negocia.

"Rusia e departe de a fi implicata in vreun conflict la scara larga", a spus el. "Nu vrem asta si nu planuim asta. Insa, e limpede ca vom fi gata sa respingem orice agresiune catre Rusia", a mai declarat acesta.

"Partenerii Rusiei... trebuie sa inteleaga ca e mai bine sa nu se puna cu noi", a declarat seful de stat, venit in tabara de tineret imbracat lejer, in blugi.

"Multumesc lui Dumnezeu, cred ca nimeni nu se gandeste la declansarea unui conflict pe scara larga cu Rusia. Vreau sa va reamintesc ca Rusia este una dintre cele mai importante puteri nucleare", a mai spus acesta.

Intre timp, conform New York Times, rebelii avanseaza spre Mauripol, fiind la doar la cateva zeci de kilometri departare de portul pe care armata ucraineana l-a parasit in urma cu doua zile, cel mai mare oras din regiune.

Deja in mai multe zone din sud-est este arborat steagul Noii Rusii. Vineri, Vladimir Putin i-a numit pe insurgenti, carora li s-a adresat direct, pentru prima oara, printr-un mesaj postat online, "luptatori ai Noii Rusii".

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...