Ziare.com

Inundatii in Rusia: Putin declara 9 iulie zi de doliu national

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 19:17

   

Inundatii in Rusia: Putin declara 9 iulie zi de doliu national
Ziua de luni, 9 iulie, a fost declarata zi de doliu national pentru victimele inundatiilor din regiunea Krasnodar, dar si a cetatenilor rusi decedati in accidentul de autocar produs pe teritoriul Ucrainei. Un decret in acest sens a fost semnat duminica, 8 iulie, de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, informeaza RIA Novosti.

Inundatiile produse in 7 iulie in Krasnodar au dus, potrivit celui mai recent bilant, la moartea a 155 de oameni. Cel mai mult au avut de suferit locuitorii oraselor Kramsk, Ghelendjik si Novorosiisk. Au fost avariate peste 5.000 de case.

Potrivit autoritatilor, inundatiile s-au produs ca urmare a ploilor torentiale, insa in blogosfera sunt vehiculate versiuni potrivit carora la recenta inundatie a contribuit si evacuarea apei din bazinul Neberdjaevsk, situat langa Kramsk.

Un accident rutier in care au murit cetateni rusi a avut loc la 7 iulie in regiunea Cernauti din Ucraina. Un autocar cu pelerini care se indrepta spre Lavra Pecerska s-a rasturnat, provocand moartea a 14 oameni. Potrivit uneia dintre versiuni, soferul autocarului ar fi adormit la volan, potrivit alteia - el ar fi incercat sa evite ciocnirea cu o alta masina. La 8 iulie, soferul autocarului a fost arestat.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1617 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor