Merkel si Macron l-au felicitat cu intarziere pe Putin: Ii cer sa continue dialogul si reformele in Rusia

Luni, 19 Martie 2018, ora 23:02
3031 citiri
Merkel si Macron l-au felicitat cu intarziere pe Putin: Ii cer sa continue dialogul si reformele in Rusia
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat luni pe presedintele rus, Vladimir Putin, pentru realegerea sa si a lansat un apel la "continuarea dialogului" pentru a gasi "solutii" la "provocarile bilaterale si internationale", a informat cancelaria de la Berlin, relateaza AFP.

"Astazi este mai important ca oricand sa ne continuam dialogul si sa incurajam relatiile dintre tarile si popoarele noastre", a declarat cancelarul federal, potrivit unui comunicat difuzat de serviciile sale.

"Pe aceasta baza, va trebui sa depunem eforturi pentru a aborda provocarile importante, bilaterale, dar si internationale, in mod constructiv si a gasi solutii acceptabile", a subliniat Angela Merkel, potrivit Agerpres.

"Va felicit calduros pentru realegerea dumneavoastra" si "va doresc succes pentru sarcinile care va asteapta", a adaugat ea, adresandu-i-se lui Vladimir Putin.

In cursul diminetii, purtatorul de cuvant al cancelariei, Steffen Seibert, anuntase ca Angela Merkel se pregateste "sa ii scrie o telegrama foarte curand (...) si cred ca, in mod firesc, cu ocazia acestor felicitari se va aborda si problema provocarilor cu care se confrunta relatiile ruso-germane".

De asemenea, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat luni dimineata ca Rusia va ramane in mod cert "un partener dificil", dar ca este esential sa nu se intrerupa comunicarea cu Moscova, "pentru a gasi solutii la marile probleme internationale".

El a estimat ca realegerea lui Putin, duminica, nu este rezultatul unei "competitii politice echitabile", mai scrie AFP.

Felicitari si din Franta

Si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, i-a transmis felicitari omologului sau rus, Vladimir Putin, pentru realegerea in functie, recomandandu-i sa aplice reforme pentru modernizarea natiunii, relateaza site-ul cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

"Presedintele Emmanuel Macron l-a felicitat pe Vladimir Putin, urandu-i succes in modernizarea politica, democratica, economica si sociala tarii", a comunicat luni Palatul Elysee, precizand ca cei doi lideri au discutat telefonic.

Emmanuel Macron a reamintit "angajamentul in favoarea dialogului constructiv intre Rusia, Franta si Europa".

"Cooperarea intre Europa si Rusia este esentiala pentru securitatea pe continentul european", a subliniat Emmanuel Macron, potrivit Palatului Elysee.

Felicitarile celor doi lideri au venit cu destul de mare intarziere.

Vezi cine s-a grabit sa-l felicite pe Putin pentru realegere

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Putin felicitari Merkel Macron, #mesaje realegere Putin presedinte Rusia, #Putin Rusia presedinte alegeri prezenta , #presedinte Rusia