Misterul adevaratei mame a lui Vladimir Putin: multi morti, amenintari si niciun raspuns exact

Vineri, 08 Mai 2015, ora 22:20
21903 citiri
Misterul adevaratei mame a lui Vladimir Putin: multi morti, amenintari si niciun raspuns exact
Foto: Laif / Zeit Online

Care sunt adevaratele origini ale lui Vladimir Putin? O ancheta ce a inceput in urma cu mai bine de 15 ani a cauzat mai multe morti in conditii suspecte si niciun raspuns exact deocamdata.

Subiectul "adevaratei mame" a lui Vladimir Putin a fost readus in actualitate de publicatia germana Zeit Online, ce a prezentat un reportaj despre modul in care Vladimir Putin ar fi incercat sa-si ascunda originile reale.

Discutiile despre "adevarata mama" a lui Vladimir Putin au inceput in 2000, inainte ca Putin sa devina presedintele Rusiei. Atunci, un oficial cecen pe nume Rustam Daudov, ce lucra in Georgia, a intrat in posesia unor informatii potrivit carora Vladimir Putin ar avea o alta mama naturala si ar fi fost cu doi ani mai batran.

Vera Putina, o femeie ajunsa la varsta de 89 de ani, din satul georgian Metehi, sustine ca este mama adevarata a lui Vladimir Putin, pe care l-a nascut si apoi instrainat la varsta de 10 ani, prin intermediul parintilor sai, unor rude indepartate - care au devenit astfel parintii recunoscuti oficial de presedintele Rusiei.

Misterul adevaratei mame si mortile suspecte ce au urmat

Rustam Daudov avea declaratiile presupusei mame reale pe o caseta video, iar in 2000 a incercat sa le exploateze pentru a impiedica alegerea lui Putin in functia de presedinte al Rusiei si indepartarea trupelor rusesti din Cecenia.

El a luat astfel legatura cu afaceristul cecen Zia Bajaiev si cu jurnalistul rus Artiom Borovic, care ar fi urmat sa transmita subiectul in presa. Acestia erau asteptati la Tbilisi, insa avionul in care se aflau a explodat la scurt timp de la decolare. Tatal lui Artiom Borovic a acuzat serviciile secrete din Rusia pentru acest accident, dar autoritatile ruse au sustinut ca avionul a explodat in urma unei erori tehnice.

Ce avere colosala ar avea Vladimir Putin - atac dur la adresa presedintelui Rusiei

Incidentul aviatic a facut ca interesul jurnalistilor rusi pentru subiect sa se diminueze, astfel ca Daudov a fost nevoit sa gaseasca solutii externe. Prima incercare a fost facuta in Turcia, cu un trust de presa ce i-a promis ca va acoperi subiectul.

Stirea a aparut in martie 2000 in ziarul Turkiye, insa filmarea in care Vera Putina vorbea despre presupusul sau fiu nu a mai aparut la televiziune. Daudov a afirmat ca sefii trustului de presa i-au transmis ca decizia s-a luat pentru ca, in caz contrar, proiectul conductei de gaz "Blue Stream" ar fi fost in pericol.

O alta solutie externa a venit din Italia, din partea jurnalistului Antonio Russo, ce a acoperit conflictele din Rwanda, Bosnia si Kosovo. Acesta a facut o vizita in Georgia in luna octombrie a anului 2000, s-a intalnit cu Daudov, a primit caseta video, insa la cateva ore distanta a fost gasit mort, zacand pe un drum.

Preocuparea lui Daudov pentru a face public acest subiect nu a scazut insa, desi erau amenintari serioase. El spune ca serviciile secrete rusesti l-au vanat in permanenta, iar in 2003 ar fi comis o greseala, cand au ucis un alt Rustam Daudov, dintr-o confuzie. La televiziunile din Rusia, uciderea a fost anuntata insa folosindu-se fotografia celui ce sustine ca Putin ar avea o mama diferita.

Inceputul sfarsitului pentru Vladimir Putin? Bumerangul care-l poate lovi in plin

De ce nu si-ar recunoaste Putin originile

Toti cei ce au avut de suferit din cauza acestei anchete l-au indicat pe Vladimir Putin ca fiind in spatele crimelor. Ce ar avea insa de ascuns Putin?

Sursa citata mentioneaza ca viata presedintelui rus se putea schimba radical, daca s-ar fi dovedit ca este un copil ilegitim ce a copilarit in Georgia.

"Este posibil ca istoria lumii sa fi fost alta. Este posibil ca Vladimir Putin sa nu mai fi ajuns presedinte. Este posibil ca razboiul din Cecenia sa fi avut un curs diferit, iar razboaiele din Georgia si Ucraina sa nu fi avut loc niciodata. Este chiar posibil ca astazi Rusia sa fi fost partenera Uniunii Europene", mentioneaza Zeit Online.

Povestea rusului care traieste un cosmar dupa ce l-a criticat pe Vladimir Putin - cere azil in Marea Britanie

Ce se intampla astazi cu Vera Putina

Vera Putin, femeia ce povestea in 2000 cu lux de amanunte cum l-ar fi crescut pe Vladimir, pe care il alinta "Vova", locuieste si astazi in acelasi sat georgian, fiind ingrijita de fiicele sale.

Daca in trecut discuta cu presa, astazi este extrem de atenta, iar familia sa explica motivul pentru care nu mai vrea sa dea ochii cu jurnalistii.

"Nu trebuie sa va pierdeti timpul vorbind cu mama mea. Nu ii este permis sa spuna ceva. I s-a interzis sa mai vorbeasca cu jurnalistii. Au speriat intreg satul. Erau de la serviciile secrete", afirma Luba, una dintre fiicele Verei Putina.

Aceasta a mentionat ca, in urma cu mai multi ani, doi barbati si doua femei au sosit la locuinta familiei, sustinand ca sunt politisti, respectiv asistente. Ei au luat mostre de sange de la batrana, iar apoi au disparut. Luba spune ca faceau parte din serviciile secrete, care au dorit sa faca un test ADN.

"Nimeni de aici nu se indoieste de faptul ca Vladimir Putin este fiul mamei mele", garanteaza Luba, chiar daca nu a vazut niciodata rezultatul testului de sange.

Intrebari fara raspuns

Vladimir Putin a negat in permanenta ca ar avea o alta mama decat cea pe care o recunoaste in mod neoficial, insa cecenul Daudov, care intre timp a inceput o viata noua in vestul Europei, i-a adresat mai multe intrebari.

"In primul rand, de ce i-a facut KGB-ul mai multe vizite Verei Putina in Metehi, asa cum au confirmat locuitorii? In al doilea rand, daca nu este fiul ei, de ce Putin nu a incercat niciodata sa-l caute pe omul care este cu adevarat fiul Verei Putina? In al treilea rand, de ce nu au facut serviciile secrete rezultatele testului de ADN al Verei Putina?", a intrebat acesta.

In acest moment, Daudov spune ca are o singura dovada pe care se bazeaza: o fotografie cu presupusul Vladimir Putin, la varsta de 3 ani, pe care serviciile secrete n-ar fi gasit-o in locuinta Verei Putina, in momentul in care au descins. Antropologii spun insa ca mai degraba Putin nu ar fi cel din aceasta imagine.

O alta dovada ar fi arhiva scolii din Metehi, unde in perioada respectiva a aparut in evidenta un copil cu numele Vladimir Putin. Adevarul il stie insa doar presedintele Rusiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#adevarata mama Vladimir Putin, #mama reala Vladimir Putin, #Vera Putina Vladimir Putin , #presedinte Rusia