Misterul din jurul vietii private a lui Vladimir Putin

Joi, 23 Iunie 2011, ora 08:45
8649 citiri
Misterul din jurul vietii private a lui Vladimir Putin

Pentru majoritatea politicienilor, viata privata niciodata nu mai e aceeasi. Multi dintre ei s-au obisnuit deja cu ideea ca traiesc intr-un fel de acvariu, unde spectatorii ii privesc in toata splendoarea lor. Cu exceptia unuia, Vladimir Putin.

Misterul din jurul vietii sale private ramane inca un subiect preferat pentru presa internationala. Cu toate ca se afla in fruntea Rusiei de mai bine de 10 ani, comunitatea ruseasca nu stie cum arata fiicele sale. Exista mesaje contradictorii, care anunta daca acestea sunt casatorite si in ce tara traiesc. Tinand cont ca nimeni nu le-a vazut niciodata pe Maria si Ecaterina Putina, aceste informatii nu pot fi confirmate, scrie Deutsche Welle.

Chiar daca pe Internet au aparut diverse zvonuri despre viata privata a lui Putin, mass-media rusa se fereste sa trateze acest subiect, considerat tabu. Cea mai clara dovada in sprijinul acestui lucru a venit odata cu patania ziarului "Corespondent Moscovit".

In aprilie 2008, in acest cotidian a aparut o stire conform careia Putin si-ar fi parasit sotia, Ludmila, casatorindu-se cu o fosta gimnasta, campioana olimpica in varsta de 24 de ani, Alina Cabaeva.

Aceasta era pe atunci deputat in Parlament din partea partidului lui Putin. Invitat sa comenteze subiectul, in cadrul unei conferinte de presa, Putin a reactionat dur: "eu sunt de acord cu cliseele ca politicienii traiesc in case de sticla. Totusi, trebuie sa existe anumite granite. Intotdeauna i-am dispretuit pe cei care, cu fanteziile lor erotice, isi baga nasurile nesimtite in treburile altora".

Premierul italian, Silvio Berlusconi, care a participat la acea conferinta, si-a facut mainile pistol si a tras un foc imaginar catre jurnalistul care pusese intrebarea. Stiind ca jurnalistii din Rusia erau des batuti sau chiar ucisi, presa din Italia nu a gasit gluma drept reusita.

Putin a reactionat, schizand un zambet enigmatic. In aceeasi zi, cotidianul "Corespondent Moscovit" este inchis de proprietar, sub pretextul ca mergea pe pierdere. Astfel s-a inchis curiozitatea din jurul vietii intime a lui Putin, iar presupusa lui legatura cu Cabaeva a iesit din lumina reflectoarelor.

Daca astfel de metode mergeau in trecut, cenzura actuala este neputincioasa in fata Internetului. Statul rus, in ciuda eforturilor, nu a reusit sa cenzureze informatia postata pe sutele de bloguri si pe retelele de socializare.

Anul trecut, de exemplu, un blogger pe nume Pavel Pritula a explicat pe site-ul sau ca Putin si-a trimis sotia la manastire, facand apoi o comparatie cu Ivan cel Groaznic si Petru cel Mare, care au procedat la fel cu ale lor consoarte.

Biserica rusa a respins aceste zvonuri, numindu-le "prostii", iar purtatorul de cuvant al lui Putin a refuzat orice comentariu. Dupa raspandirea informatiei pe Facebook, acest zvon a devenit folclor in Rusia.

Presiunile internaute asupra vietii lui private l-au determinat pe Putin ca, in februarie, sa dezvaluie presei ca "fiicele sale duc o viata normala, chiar banala". Iar acest lucru il face fericit.

Toamna trecuta, in incercarea de a dezminti divortul sau, Putin a aparut in cadrul unei transmisiuni televizate, prilejuite de un recensamant, impreuna cu sotia sa. "Eu sunt sotia lui", a declarat femeia in vazul natiunii. Dar Ludmila Putina nu purta verigheta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Vladimir Putin Rusia, #enigme fete Putin, #fiice Putin Rusia, #divortputin sotie , #presedinte Rusia