Moscova pregateste rachete invulnerabile la scutul antiracheta al NATO

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 14:48
5663 citiri
Moscova pregateste rachete invulnerabile la scutul antiracheta al NATO
Foto: Kremlin

Rusia este pe punctul de a finaliza dezvoltarea unei noi generatii de rachete, invulnerabile in fata armamentului NATO, in special in fata scutului antiracheta, a declarat vineri Evgheni Serebrennikov, vicepresedintele Comisiei pentru securitate si aparare din Consiliul Federatiei (camera superioara a parlamentului rus).

Potrivit senatorului rus, citat de agentia de presa RIA Novosti, astfel de rachete ar urma sa fie instalate la frontiera de nord a Rusiei, in cazul aderarii Suediei la NATO. Totodata, el nu a exclus cresterea numarului de trupe ce vor fi relocate la granita nordica a Federatiei Ruse.

Moscova ameninta din nou: Rusia poate distruge scutul de la Deveselu

De altfel, intr-un interviu pentru ziarul suedez Dagens Nyheter, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat ca Moscova va reactiona prin "masuri tehnice si militare" in cazul aderarii Suediei la Alianta Nord-Atlantica, aminteste RIA Novosti.

Suedia nu a depus oficial o cerere pentru obtinerea statutului de candidat la aderare, dar numarul suedezilor care se pronunta in favoarea alaturarii tarii lor la NATO este in crestere.

Rusia a lansat o racheta intercontinentala: Ce a vrut sa demonstreze

In replica, Moscova si-ar putea spori efectivul de trupe in partea de nord-vest a tarii, conform unor experti rusi. In plus, Rusia ar putea sa desfasoare la granita sa nordica sisteme de rachete balistice Iskander-M si sa-si echipeze navele si submarinele din Marea Baltica cu rachete de croaziera tipul "Kalibr".

Alianta Nord-Atlantica si-a crescut brusc prezenta in apropierea granitelor Rusiei, sustine in acest context RIA Novosti. Potrivit sursei citate, acest lucru este mai evident in tarile baltice, unde au avut loc mai multe exercitii de amploare. Moscova a declarat in repetate randuri ca este pregatita sa reactioneze in mod adecvat la aceste actiuni ale Occidentului, mai scrie agentia de presa rusa.

Relatiile dintre Rusia si NATO s-au deteriorat pana la un nivel fara precedent dupa incheierea Razboiului Rece, ca urmare a crizei din Ucraina in 2014.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Rusia rachete scut, #Rusia amenintare racheta , #presedinte Rusia