Partidul lui Marian Lupu va coopera cu partidul lui Vladimir Putin

Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 15:01
1803 citiri
Partidul lui Marian Lupu va coopera cu partidul lui Vladimir Putin

Marian Lupu, candidat la presedintia Republicii Moldova, a declarat, intr-un interviu publicat de ITAR-Tass, ca Partidul Democrat Moldovean si partidul Rusia Unita vor semna un acord de cooperare.

El a participat la congresul din Sankt Petersburg al partidului Rusia Unita. Partidele au inceput sa lucreze la proiectul de acord in urma cu doua-trei saptamani.

"Acum, prin participarea mea la congres, ca invitat, am discutat masurile ce vizeaza un plus de substanta pentru acest document. L-am initiat si vom continua activitatea pe acest document", a explicat Lupu.

Implementarea acordului le va permite partidelor "sa-si ofere ajutor recipric prin formarea unei noi platforme pentru interactiune", a declarat el. "Vom efectua schimburi de experienta si informare si vom continua discutiile privitoare la construirea partidului. Aceste planuri ne vor aduce noi perspective pentru cooperarea intre partide si in relatiile Rusia-R. Moldova", a subliniat Lupu.

Rusia are un rol-cheie in rezolvarea conflictului din Transnistria, iar Moscova trebuie sa ramana un partener strategic al Chisinaului, a mai declarat Marian Lupu.

Lupu a apreciat ca R. Moldova trebuie sa isi mentina statutul de neutralitate prevazut in Constitutie. Statutul de neutralitate "va fi o misiune prioritara pentru politica externa a R. Moldova", a adaugat el, afirmand ca neutralitatea tarii ar putea fi consfintita si "intr-un pachet de acorduri privind reglementarea conflictului transnistrean".

Vorbind despre conflict, Lupu a afirmat ca aceasta poate fi rezolvata numai pe cale pasnica. "Calea pasnica, aceste discutii constituie singurul mod in care poate fi rezolvata problema", a spus Lupu. "Suntem pregatiti pentru dialog. Suntem dispusi sa actionam si sa ajungem la un model de unificare pentru a se asigura unitatea tarii. Rusia joaca un rol-cheie in proces", a explicat el.

Discutand despre prioritatile de politica externa ale Republicii Moldova, el a spus: "Protejarea drepturilor tuturor grupurilor etnice din R. Moldova este indispensabila. Trebuie sa asiguram armonie interetnica si sa oferim posibilitatea de a se vorbi limba nationala prin respectarea culturii nationale", a explicat Lupu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Marian Lupu partid, #Vladimir Putin partid, #Partidul Democrat Moldovean, #Rusia Unita , #presedinte Rusia