Porosenko spune ca Rusia a promis eliberarea unui pilot ucrainean. Kremlinul neaga

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 13:42
2104 citiri
Porosenko spune ca Rusia a promis eliberarea unui pilot ucrainean. Kremlinul neaga
Foto: hepta.ro

Problema eliberarii femeii pilot ucrainene Nadia Savcenko a fost ridicata de Petro Porosenko la summitul de joi de la Minsk, dar Vladimir Putin nu a facut nicio promisiune, a declarat vineri Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului, relateaza agentia rusa Interfax in pagina electronica.

Peskov i-a raspuns astfel lui Porosenko, care a declarat ca a ridicat problema eliberarii deputatei ucrainene la reuniunea de la Minsk - unde s-a semnat un armistitiu intre Kiev si separatisti ce urmeaza sa fie pus in aplicare incepand din noaptea de sambata spre duminica - si ca a fost "informat ca (Savcenko va fi eliberata) dupa o evaluare medicala si dupa ce anchetatorii prezinta concluzii provizorii".

"Intr-adevar, partea ucraineana a ridicat problema (eliberarii) lui Savcenko la summit. Partea rusa nu ar fi putut sa faca vreo promisiune cu privire la acest lucru. Nadejda Savcenko este anchetata in prezent, iar daca este vinovata sau nu va stabili tribunalul", a declarat Peskov pentru Interfax.

El a confirmat ca presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel "au sustinut, intr-adevar, in timpul intalnirii de la Minsk, eliberarea lui Savcenko". "Li s-au dat explicatii in acest sens", a adaugat purtatorul de cuvant.

Potrivit Moscovei, Savcenko a fost implicata in evenimente care s-au desfasurat in estul Ucrainei in calitate de membra a Batalionului Aidar de voluntari.

Ea a fost incarcerata la Voronej pe 8 iulie, iat la 24 septembrie a fost transferata la Moscova. Femeia este acuzata de complicitate la uciderea unor jurnalisti rusi in estul Ucrainei. Ea neaga acuzatiile.

Un tribunal din Moscova a prelungit pe 10 februarie mentinerea in custodie pana la 13 mai a femeii - considerata un simbol al conflictului intre fortele ucrainene si separatistii prorusi din estul Ucrainei si aleasa in Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) in timp ce era in detentie.

Ea a intrat in greva foamei la mijlocul lui decembrie, in semn de protest fata de mentinerea sa in arest in Rusia.

Eveniment Quarterly Report

George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion a reacționat luni, 2 octombrie, după ieșirea violentă, în care pare că îl bruschează pe un tânăr care îl filma la festivalul „Micul de Aur”. Liderul AUR spune că...
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost sancționată de polițiști după ce a fost prinsă circulând cu viteză pe un bulevard din Capitală, mai exact cu 27 de kilometri la oră peste...
#Rusia armistitiu Ucraina, #razboi ucraina rusia, #acord pace Rusia Ucraina , #presedinte Rusia