Proteste anti-Putin la Moscova: Zeci de arestati (Video)

Sambata, 10 Martie 2012, ora 21:08
2002 citiri
Proteste anti-Putin la Moscova: Zeci de arestati (Video)
Foto: BBC

Zeci de protestari au fost arestati, sambata seara, in Moscova, in urma protestelor miilor de rusi nemultumiti de rezultatul alegerilor prezidentiale din 4 martie, despre care sustin ca au fost fraudate.

Protestatarii au cerut noi alegeri si reforme de avengura, dupa victoria contestata a lui Vladimir Putin in scrutinul prezidential de duminica, scrie Monsters and Critics.

Politia retinut si un activist politic, in timpul marsului de sambata, dupa ce acesta a cerut demonstrantilor sa se mute intr-o piata din oras si sa se abata de la traseul oficial, planificat initial.

Totodata, a fost retinut si Serghei Udaltsov, unul dintre organizatorii protestului, care a fost acuzat ca a provocat politia. Inainte de a fi arestat, el a cerut "un mars de un milion de oameni", in Moscova, cu ocazia ceremoniei de investitura a lui Vladimir Putin.

Politia a retinut alti 25 de ultranationalisti, care planuisera sa urmeze o ruta neautorizata prin capitala rusa. Oficialii rusi au transmis ca au fost prezenti 10.000 de oameni, in timp ce reprezentantii opozitiei au spus ca numarul acestora a fost de 30.000.

Totodata, zeci de protestatari au fost retinuti si la Sankt Petersburg, dar si in Nizhni Novgorod, oras aflat la circa 400 de kilometri est de Moscova.

Demonstratiile s-au remarcat prin faptul ca a fost pentru prima oara, de la protestele antiguvernamentale care au inceput in luna decembrie, cand protestatarii au cerut o Revolutie Portocalie, ca in Ucraina.

Vladimir Putin, care urmeaza sa-si depuna juramantul pentru un al treilea mandat de presedinte, primavara aceasta, a cerut rusilor sa respinga orice asa-numita revolutie colorata, avertizand ca exista incercari straine de a destabiliza tara.

Mii de oponenti ai viitorului presedinte rus, Vladimir Putin, au iesit pe strazile Moscovei, sambata, pentru a protesta fata de alegerile prezidentiale castigate de acesta.

Putin n-are pace: zeci de mii de oameni protesteaza sambata la Moscova

Protestatarii au acuzat fraudele de la alegerile din 4 martie. Ei il acuza pe Vladimir Putin ca ar fi fraudat alegerile prezidentiale.

Politia a estimat ca la proteste au venit circa 10.000 de persoane, mai putine insa decat in alte dati. Protestul a inceput la ora 13:30, ora locala (11:30, ora Romaniei - n. red.).

Multi dintre participanti au continuat sa vina dupa aceasa ora, iar un martor al evenimentelor a precizat ca, o ora mai tarziu, erau stransi in jur de 25.000 de oameni.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Comentarii