Putin avertizeaza: Rusia ar putea sa faca uz de arme de inalta precizie

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 11:58
6882 citiri
Putin avertizeaza: Rusia ar putea sa faca uz de arme de inalta precizie
Foto: Kremlin

Rusia ar putea utiliza arme de inalta precizie in cazul unei amenintari la adresa securitatii sale, iar partenerii sai trebuie sa stie acest lucru, a declarat duminica presedintele rus Vladimir Putin.

"In principiu, toti partenerii nostri, cel putin la nivel de experti, stiu ca Rusia are astfel de arme. Dar una este sa se cunoasca aceasta la nivel de experti si cu totul altceva este ca celelalte tari sa se convinga ca ele exista cu adevarat si ca sunt intr-adevar de foarte inalta calitate.

Avem specialisti foarte bine instruiti si pregatiti care sa le poata utiliza in mod sistematic. Si, nu in ultimul rand, Rusia are vointa de a folosi aceste arme in cazul in care aceasta corespunde intereselor nationale ale statului si poporului rus", a declarat Vladimir Putin, in interviul acordat cunoscutului jurnalist Vladimir Soloviov, de la canalul public de televiziune Rossia-1.

Putin spune care e obiectivul Rusiei in Siria: Prietenii nostri sirieni stiu foarte bine asta (Video)

Federatia Rusa a folosit in Siria arme de inalta precizie impotriva Statului Islamic. Flotila rusa din Marea Caspica a lansat rachete de croaziera impotriva teroristilor, scrie RIA Novosti.

"Aceste rachete au intrat in serviciu in 2012. Raza lor de actiune este de 1.500 km, dar acestea sunt desigur arme high-tech, de inalta precizie. Intentionam sa reutilam fortele noastre armate nu doar cu astfel de rachete, ci si cu echipamente moderne terestre, cu alte echipamente aeriene. Acestea sunt sisteme complexe si (...) sunt si eficiente", a afirmat liderul rus.

Putin a indicat ca rachetele lansate din Marea Caspica impotriva teroristilor au facut 147 de rotatii la o altitudine intre 80 si 1.300 de metri, iar viteza lor a fost comparabila cu cea a unui avion cu reactie. La replica moderatorului ca serviciile secrete americane au anuntat ca unele din rachetele de croaziera ruse au deviat de la tinta si au cazut in Iran, presedintele Putin a spus: "Serviciile de informatii americane sunt cele mai bune din lume, dar nici ele nu stiu totul".

"Serviciile secrete americane sunt cele mai bune din lume, dar sa nu aruncam cu piatra in ele. Sunt dintre cele mai puternice, dar nici ele nu stiu totul si nici nu trebuie sa cunoasca", a insistat Putin, adaugand ca Rusia are arme similare celor americane: nu sunt nici mai bune, nici mai rele - "sunt la fel".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Putin Rusia arme amenintare, #Putin Rusia amenintare , #presedinte Rusia