Putin catre rusi: Vin vremuri grele!

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 17:02
11730 citiri
Putin catre rusi: Vin vremuri grele!

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a avertizat pe rusi ca ii asteapta vremuri grele si le-a cerut sa aiba incredere in ei, in discursul cu ocazia adresarii anuale pe tema starii natiunii, sustinut joi in Parlament.

Vorbind in fata ambelor Camere parlamentare, liderul de la Kremlin a acuzat guvernele occidentale ca vor sa ridice o noua "cortina de fier" in jurul Rusiei, potrivit BBC.

Putin, discurs despre starea natiunii: Nu ne-a infrant nici Hitler, nu o va face nici Occidentul

De asemenea, Putin a vorbit si despre "tragedia" din sud-estul Ucrainei, despre care a afirmat ca a aratat ca politica Moscovei a fost una corecta, adaugand ca Rusia isi va respecta vecinii drept o tara frateasca.

Rusia a fost lovita puternic de scaderea pretului petrolului si de sanctiunile impuse de tarile occidentale in semn de raspuns la interventia tarii in criza din Ucraina. Rubla, odata simbol al stabilitatii in timpul mandatelor lui Putin, a inregistrat luni cea mai mare scadere de la o zi la alta, din ultimii 16 ani, cu aproape 9 la suta fata de dolar.

Putin ofera amnistie bogatasilor care-si aduc banii inapoi in Rusia

In ultimul an, rubla a pierdut 40 de procente fata de dolar, iar inflatia ar urma sa ajunga la 10 la suta la inceputul anului 2015.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...