Putin, reactie dura fata de NATO: "Alianta este o relicva a Razboiului Rece, nu stiu de ce mai exista" VIDEO

Marti, 15 Iunie 2021, ora 11:55
6311 citiri
Putin, reactie dura fata de NATO: "Alianta este o relicva a Razboiului Rece, nu stiu de ce mai exista" VIDEO

In interviul pe care Vladimir Putin l-a acordat la Moscova canalului de televiziune american NBC, liderul de la Kremlin a facut un comentariu dur la adresa NATO. Putin a spus ca "Alianta nord-atlantica este o relicva a Razboiului Rece" si ea "nu ar trebuie sa mai existe".

Putin a afirmat ca este de acord cu reuniunile internationale, precum cele ale Grupului G7 si ale Aliantei NATO, care s-au reunit recent pentru o intalnire cu presedintele Joe Biden, potrivit NBC News.

Keir Simmons de la NBC l-a intrebat pe Putin ce parere are despre faptul ca Joe Biden il priveste ca pe un lider al autocratilor, care submineaza ordinea democratica liberala din lume, in contextul vizitei presedintelui SUA, in Europa.

Liderul de la Moscova a raspuns ca "exista diferente in evaluarea evenimentelor internationale", considerand ca este bine "sa ne adunam si sa discutam". Insa, Putin a facut cateva comentarii dure la adresa Aliantei nord-atlantice.

"In ceea ce priveste NATO, am spus-o cu mai multe ocazii: "Aceasta este o relicva a Razboiului Rece". Este ceva care s-a nascut in zona Razboiului Rece. Nu sunt sigur de ce ea continua inca sa existe.

A fost o vreme si au fost ceva discutii ca aceasta organizatie va fi transformata. Acum s-a cam uitat asta. Presupunem ca ea este o organizatie militara. Este un aliat al Statelor Unite.

Aliatii se reunesc. Nu vad nimic neobisnuit in asta. De fapt este un semn de respect al aliatilor fata de SUA, inaintea summit-ului dintre presedintii Rusiei si Statelor Unite", a spus Putin.

Ce vrea Putin la schimb ca sa permita extradarea hackerilor rusi in SUA

Acest interviu a avut loc cu cateva zile, inaintea intalnirii dintre Joe Biden si Vladimir Putin, din 16 iunie 2021, de la Geneva, Elvetia.

SUA si NATO stopeaza visul lui Putin de a reface Uniunea Sovietica: Ce tari sunt vulnerabile fata de amenintarea Rusiei

Citeste si:
Un istoric american avertizează că războiul din Ucraina nu este ultimul: ”Marile imperii nu mor repede”
Un istoric american avertizează că războiul din Ucraina nu este ultimul: ”Marile imperii nu mor repede”
Istoricul american Hal Brands a analizat, într-un editorial publicat recent de Bloomberg, ambițiile președintelui Vladimir Putin de a lupta pentru ”rămășițele” Uniunii Sovietice....
Putin complotează să dezlănțuie iadul de Ziua Independenței Ucrainei?
Putin complotează să dezlănțuie iadul de Ziua Independenței Ucrainei?
Temerile cresc în rândul oficialilor ucraineni că președintele rus Vladimir Putin ar putea alege să-și intensifice atacurile asupra Ucrainei în timpul sărbătorii Zilei Independenței,...