Putin i-a spus lui Le Pen ca nu va influenta alegerile din Franta. Liderul Frontului National vrea sa ridice sanctiunile Rusiei

Vineri, 24 Martie 2017, ora 19:07
4089 citiri
Putin i-a spus lui Le Pen ca nu va influenta alegerile din Franta. Liderul Frontului National vrea sa ridice sanctiunile Rusiei
Foto: captura video Youtube/ RT

Presedintele rus Vladimir Putin s-a intalnit vineri la Kremlin cu liderul Frontului National francez, Marine Le Pen, si i-a dat asigurari candidatei de extrema dreapta la presedintie ca Rusia nu urmareste sa se implice in apropiatele alegeri prezidentiale din Franta.

Vladimir Putin a spus ca "Rusia nu va interfera in alegeri", conform relatarilor agentiilor de presa ruse.

"Nu vrem in niciun caz sa influentam evenimentele viitoare, dar ne rezervam dreptul de a comunica cu reprezentantii tuturor fortelor politice ale tarii, asa cum fac si partenerii nostri europeni sau SUA", a declarat liderul de la Kremlin.

El a adaugat ca este "interesant" sa discute cu Marine Le Pen "dezvoltarea relatiilor bilaterale si situatia din Europa".

"Stiu ca reprezentati un spectru politic care evolueaza destul de rapid", i-a mai spus Putin liderei FN.

Dupa cum remarca AFP, primirea de catre presedintele rus a unui candidat in alegeri prezidentiale la o data atat de apropiata de scrutin este un fapt "exceptional". In schimb, Kremlinul a transmis ca intalnirile cu "opozantii" reprezinta "o practica normala".

De asemenea, The Telegraph scrie ca presedintele rus i-a urat succes lui Le Pen la alegerile prezidentiale.

La randul sau, sefa extremei-drepte din Franta a declarat vineri, dupa ce s-a intalnit cu presedintele rus, ca, daca va ajunge sefa a statului, va analiza mijloacele pentru ridicarea rapida a sanctiunilor impuse Rusiei de catre Uniunea Europeana din cauza crizei din Ucraina, relateaza Reuters.

Intr-o discutie cu presa la un hotel din Moscova, ea a mai spus ca nu a discutat cu Putin despre un eventual sprijin financiar pentru partidul sau, Frontul National, si ca scopul vizitei in Rusia nu a fost sa isi sporeasca sansele in alegerile prezidentiale din Franta din aprilie si mai.

Marine Le Pen efectueaza o vizita la Moscova la invitatia lui Leonid Slutki, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus). Le Pen, care si-a declarat admiratia fata de presedintele rus, este cotata cu mari sanse de a ajunge in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta prevazute pentru 23 aprilie si 7 mai.

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...