Putin, intoarcerea nazismului - cum reinvie "bestia" anii dinaintea razboiului

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 12:13
14586 citiri
Putin, intoarcerea nazismului - cum reinvie "bestia" anii dinaintea razboiului

Acum 75 de ani, in august 1939, Adolf Hitler si Joseph Stalin au semnat Pactul Hitler-Stalin. Alianta ruso-germana a fost numita de presa vremii "comunisto-nazista", cei doi dictatori invaluind scopul pactului intr-un asa-zis tratat de pace.

In anul 1938, prin tratatul de la Munchen, lui Hitler i s-a permis sa anexeze o parte din Cehoslovacia. Desigur liderul nazist a luat apoi intreaga tara, scrie analistul politic si autorul mai multor volume Austin Bay, intr-un editorial publicat de Sun Journal.

"Dictatorii expansionisti au luat pana au fost opriti de o putere mai mare. Pentru aceste bestii, pacea inseamna razboi in alte feluri, iar alte feluri implica intotdeauna inselatoria.

Un presedinte european il acuza pe Putin: Face exact ca Hitler si Stalin

Pe 31 august 1939, cu cerneala abia uscata pe pactul de pace, in numele razboiului de expansiune, germanii, deghizati in polonezi, au lansat un fals atac asupra unui punct de frontiera german. Pe 1 septembrie, tancurile lui Hitler inaintau spre Varsovia. Pe 17 septembrie, fara o declaratie oficiala de razboi, Armata Rosie a lui Stalin a atacat Polonia din est. In toamna anului 1939, dupa invazia Germaniei si Rusiei in Polonia, nazistii si comunistii au absorbit teritoriul in propriile lor state", aminteste Bay.

Un exemplu amar

Minciunile, negarea vehementa, propaganda si ridicarea din umeri - instrumente folosite de Hitler si Stalin - nu sunt artefacte ramase in 1939. Anul 2014 ne da un exemplu amar, continua analistul politic, care sustine ca, in prezent, fostul colonel KGB si urmasul lui Stalin, Vladimir Putin, invadeaza Ucraina. In vreme ce trupele sale se infiltreaza, Putin minte, neaga, lanseaza perspective de pace, iar apoi ameninta ca taie livrarile de gaze naturale.

Incepe razboiul in Ucraina? Porosenko: Armata rusa a invadat - mesajul presedintelui catre natiune (Video)

"Multumita lui, anexarea nu este un artefact al anilor 1930. In martie 2014, Kremlinul lui Putin a anexat peninsula Ucrainei Crimeea. Comunismo-nazismul a disparut in 1941, cand Hitler l-a tras pe sfoara pe Stalin si a invadat Uniunea Sovietica.

Trebuie sa il reinviem si sa il aplicam in cazul lui Putin. Presedintele rus a resuscitat si a combinat ideologiile ultra-nationaliste si ultra-comuniste anti-liberale. Conteaza destul de putin daca guverneaza ca un 'national-socialist' sau pur si simplu conduce Kremlinul ca pe o oligarhie criminala; el detine controlul suprem al economiei rusesti. El exercita, de asemenea, control statal asupra culturii si presei.

Rusia a evitat un front anti-Putin

Pana la doborarea avionului Malaysia Airlines in iulie 2014, Kremlinul a reusit sa deruteze suficient de multi lideri din Vest pentru a preveni formarea unui front anti-Putin. Cancelarul german Angela Merkel sustine ca acest lucru se va schimba", explica autorul.

Avion doborat in Ucraina: Putin era adevarata tinta? Ipoteza, din nou in discutie

Dupa dezastrul aviatic din Ucraina, Kremlinul a spus ca ucrainenii au tras racheta, incercand probabil sa doboare un avion in care se afla presedintele Putin. Scandalos, intr-adevar, insa dictatorii se folosesc de astfel de momente sperand ca, in ceea ce priveste anumite grupuri de "idioti folositori", ar putea sa mearga, noteaza autorul.

Idioti folositori si teorii ale conspiratiei inca mai exista in secolul XXI, in ciuda tehnologiei comunicatiilor. Radarele digitale au scos la iveala minciuna Rusiei in legatura cu zborul MH17. Civilii au facut numerose fotografii cu telefoanele mobile, care arata vehicule rusesti infiltrate in estul Ucrainei.

Marturii cutremuratoare ale parasutistilor capturati in Ucraina: Suntem carne de tun. Nu e razboiul nostru! (Video)

"Totusi, minciuna continua", sustine Austin Bay, care precizeaza ca unul dintre parasutistii capturati saptamana trecuta in Ucraina ar fi recunoscut ca se afla intr-o misiune speciala, in timp ce Rusia insista ca militarii au ajuns din greseala pe teritoriul ucrainean.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Vladimir Putin Hitler, #Vladimir Putin comparat Hitler, #Vladimir Putin Ucraina , #presedinte Rusia
Comentarii