Putin intra in jocul spionajului: Vrea sistem impotriva interceptarilor telefonice

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 13:58
2667 citiri
Putin intra in jocul spionajului: Vrea sistem impotriva interceptarilor telefonice

Presedintele rus Vladimir Putin a spus ca spionajul cibernetic reprezinta o ipocrizie stridenta, o uzurpare a suveranitatii de stat si o violare a drepturilor omului.

Liderul de la Kremlin a facut un apel pentru crearea unui sistem international de securitate informationala, impotriva interceptarilor, precizand ca tara sa este pregatita, impreuna cu alte tari, sa inceapa dezvoltarea acestui sistem, relateaza Itar-Tass.

"In ce priveste spionajul cibernetic... nu doar ca reprezinta o ipocrizie pe fata in relatia dintre aliati si parteneri, ci este totodata o violare directa a suveranitatii statului, o incalcare a drepturilor omului si o invazie a intimitatii", a spus Vladimir Putin, inaintea turneului in America Latina, pe care il va efectua incepand de vineri.

Presedintele rus a subliniat ca este "important in mod special sa consolidam eforturile comunitatii internationale pentru a asigura securitatea egala si indivizibila, dar si sa rezolvam disputele prin aplicarea unei legi internationale", mentionand ca rolul central de coordonare ar trebui sa il aiba ONU.

Scandalul spionajului NSA: Germania expulzeaza un inalt oficial CIA

Zilele trecute, guvernul de la Berlin a cerut unui inalt oficial CIA sa paraseasca de urgenta Germania, in urma unui scandal de spionaj asupra unor oficiali germani de rang inalt in favoarea Washingtonului.

La inceputul lunii martie, parlamentarii din Germania au decis sa initieze o ancheta in legatura cu supravegherea realizata de NSA si de alte servicii secrete straine.

Relatiile diplomatice intre SUA si Germania abia se mai calmasera dupa tensiunile provocate de dezvaluirile fostului consultant al CIA si NSA Edward Snowden. Potrivit documentelor furnizate de acesta, serviciile secrete ale SUA i-au interceptat telefonul cancelarului Angela Merkel.

Citeste si:
Cum îți poți pierde contul de Facebook din cauza unor mesaje-capcană. „Tu ești în videoclip”
Cum îți poți pierde contul de Facebook din cauza unor mesaje-capcană. „Tu ești în videoclip”
Directoratul Național de Securitate Cibernetică a transmis că au revenit atacurile pe social-media prin intermediul mesajelor. Reprezentanții instituției spun că aceste atacuri...
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...