Putin isi deschide cont la banca sanctionata de Obama

Autor: Ana Ilie
Vineri, 21 Martie 2014, ora 16:34
3211 citiri
Putin isi deschide cont la banca sanctionata de Obama

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat ca isi va deschide un cont la Banca Rossya, vizata de sanctiunile SUA.

Putin a facut anuntul in timpul unei intalniri cu inaltii oficiali rusi din securitatea statului, scrie Russia Today.

"Inteleg ca este o banca mijlocie", a spus Putin, care a adaugat ca nu are un cont aici dar va deschide unul la inceputul saptamanii viitoare. Presedintele rus a vrut sa demonstreze astfel ca nu are legaturi cu banca ce face obiectul sanctiunilor SUA.

Putin a glumit pe seama sanctiunilor americane indreptate impotriva unor politicieni rusi si a dat asigurari ca Rusia se va abtine de la sanctiuni impotriva SUA si de la introducerea unui regim de vize pentru Ucraina.

Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, joi, ca a semnat un nou ordin executiv care impune sanctiuni unor persoane si institutii ruse, in semn de pedeapsa pentru anexarea Crimeii. Printre acestea se afla si Banca Rossya.

"Impunem sanctiuni pentru mai multi oficiali inalti din Guvernul rus, alti indivizi cu resurse si influenta care ofera sprijin material Guvernului rus, si o banca ce sustine acesti indivizi", a spus liderul de la Casa Alba, aratand ca acesta este un "raspuns la ce a facut Rusia in Crimeea".

Obama anunta noi sanctiuni pentru Rusia

Trezoreria americana a publicat lista persoanelor si institutiilor vizate de ordinul executiv. Potrivit unor surse ale presei americane, este vorba despre persoane foarte apropiate liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Mai precis, sunt 16 oficiali guvernamentali rusi, membri ai cercului de apropiati ai lui Putin, si o banca.

Dintre membrii cercului apropiat lui Putin este vizat de sanctiuni Iuri Kovalciuk, actionar unic al Bancii Rossiya si bancherul personal al unor inalti oficiali ai Federatiie Ruse, inclusiv Putin. Este descris drept unul din "casierii" lui Putin.

Banca Rossiya este banca inaltilor oficiali ai Federatiei Ruse, a 17-a cea mai mare din Rusia, cu active de 10 miliarde de dolari.

Ca urmare a actiunilor Trezoreriei, orice active ale persoanelor desemnate prin acest ordin executiv aflate sub jurisdictia SUA sunt inghetate. Tranzactiile persoanelor americane sau aflate in SUA in legatura cu indivizii si banca mentionata sunt interzise.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Putin cont banca sanctiuni, #Putin sanctiuni SUA , #presedinte Rusia