Putin neaga ca Porosenko i-a oferit Donbasul

Autor: Ana Ilie
Joi, 16 Aprilie 2015, ora 15:25
2317 citiri
Putin neaga ca Porosenko i-a oferit Donbasul
Foto: Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin a negat speculatiile potrivit carora in timpul negocierilor de pace de la Minsk presedintele ucrainean Petro Porosenko a oferit Donbasul Rusiei.

"Nu, nici vorba de asta", a afirmat Putin joi, in timpul sesiunii anuale de intrebari si raspunsuri, scrie Itar Tass.

"Am discutat chestiunile legate de refacerea economiei si sferei sociale din Donbas - sunt multe probleme acolo", a mai spus Putin.

Porosenko i-ar fi propus lui Putin "sa ia Donbas": Raspunsul neasteptat al liderului rus

La inceputul acestei luni, Forbes a relatat ca presedintele ucrainean Petro Porosenko i-ar fi facut liderului rus Vladimir Putin o oferta de nerefuzat in timpul unor discutii dintre cei doi oficiali pe tema conflictului din estul separatist al Ucrainei.

Porosenko i-ar fi spus direct lui Putin "sa ia Donbasul", regiunea care cuprinde Donetk si Luhansk, insa liderul de la Moscova l-ar fi refuzat.

De asemenea, Putin i-ar fi sugerat liderului de la Kiev sa declare Donbasul teritoriu independent, daca Ucraina nu mai are nevoie de el.

Discutia dintre Putin si Porosenko ar fi avut loc in timpul negocierilor de la Minsk din 11-12 februarie, iar intalnirea dintre liderul de la Kremlin cu antreprenorii rusi s-a desfasurat pe 19 martie.

Porosenko se intalneste cu Putin: Summit-ul care decide soarta lumii si a Europei

Dupa aparitia in presa a acestor informatii, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a aratat revoltat.

"Nu e prea bine ca unii dintre participantii la intalnire au facut publice discutiile lor cu presedintele. Ramane pe constiinta lor daca este sau nu adevarat. Nu voi comenta asupra acestui aspect", a declarat Pescov.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Putin Porosenko oferta Donbas, #Putin Porosenko Ucraina , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza barabula
barabula
rank 5
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1