Putin promite iranienilor finalizarea unei centralei nucleare

Marti, 16 Octombrie 2007, ora 22:19

   

Putin promite iranienilor finalizarea unei centralei nucleare
La summitul tarilor riverane Marii Caspice (Azerbaidjan, Iran, Kazahstan, Rusia si Turkmenistan), de la Teheran, Vladimir Putin a declarat ca Moscova va finaliza constructia centralei nucleare Bushehr din Iran. Presedintele Rusiei a admis, insa, existenta unei intarzieri in darea in exploatare a obiectivului.

Conform agentiilor de presa rusesti, Putin a dat asigurari ca "Rusia a spus inca de la inceput ca nu doar va semna contractul, ci va si finaliza lucrarile de la Bushehr. Nu ne dezicem de obligatiile care ne revin".

Presedintele rus si omologul sau iranian Mahmoud Ahmadinejad s-au intalnit marti dupa-amiaza, dupa summitul tarilor riverane Marii Caspice, si au examinat detaliat conditiile finalizarii constructiei centralei de la Bushehr, a completat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Serghei Prihodko.

De fapt, Putin si Ahmadinejad au avut doua intalniri bilaterale pe parcursul zilei de marti, a indicat Prihodko, subliniind ca "liderii rus si iranian au avut astfel ocazia sa discute mai multe chestiuni legate de relatiile bilaterale", intre care si sporirea schimburilor comerciale.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de420 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor