Putin: Rusia va respecta rezultatul alegerilor din Ucraina. Nu putem obliga pe nimeni sa ne iubeasca

Sambata, 24 Mai 2014, ora 11:30
4412 citiri
Putin: Rusia va respecta rezultatul alegerilor din Ucraina. Nu putem obliga pe nimeni sa ne iubeasca

Rusia va respecta rezultatul alegerilor prezidentiale din Ucraina, care au loc duminica, a anuntat, vineri, presedintele Vladimir Putin.

"Intelegem si vedem ca oamenii din Ucraina vor ca tara lor sa iasa din aceasta lunga criza", a declarat Putin, intr-un discurs rostit la Forumul international desfasurat la Sankt-Petersburg.

"Si noi vrem ca lucrurile sa se calmeze. Vom respecta alegerea facuta de poporul ucrainean", a mai spus liderul de la Kremlin, potrivit Washington Post.

Vladimir Putin a mai spus ca spera ca relatia cu Statele Unite sa se imbunatateasca dupa ce criza din Ucraina va ajunge la un final, dar a adaugat: "nu putem obliga pe nimeni sa ne iubeasca".

Putin acuza SUA de incurajarea violentelor in Ucraina: Sanctiunile vor avea un "efect bumerang"

Tot vineri, presedintele Rusiei a acuzat Statele Unite ale Americii de alimentarea violentelor in Ucraina si de agravarea problemelor economice la nivel global.

De asemenea, presedintele Rusiei a reiterat preocuparea ca Ucraina ar putea deveni membra NATO la un moment dat.

Alegeri cruciale in Ucraina: Sapte lucruri importante pe care trebuie sa le stii

Ucrainenii sunt chemati duminica la urne pentru a alege un nou presedinte. Daca sondajele arata ca peste 80% din electorat se va prezenta la urne, in peninsula Crimeea, recent anexata de Rusia, s-au inscris pentru vot doar 7.000 de persoane, adica 0,5% din populatie.

Cine candideaza?

Petro Porosenko, supranumit "regele ciocolatei" pentru ca firma sa domina piata dulciurilor din Ucraina, este pe primul loc in sondaje, unele cercetari aratand ca ar putea atrage chiar peste 50% din voturi.

In cursa pentru prezidentiale a intrat si Iulia Timosenko sau "printesa gazului", un personaj controversat pentru implicarea sa in contractele pentru gazul rusesc, facand si inchisoare in timpul administratiei liderului fugar Viktor Ianukovici. Ea se afla pe locul al doilea in sondaje, la o distanta remarcabila de Porosenko, atragand doar aproximativ 10% dint voturile electoratului.

Al treilea in clasament este fostul guvernator al bancii centrale Serghei Tigipko, foarte popular in est datorita apropierii de Ianukovici si de Partidul Regiunilor. Totusi, dupa fuga fostului presedinte ucrainean in Rusia, el s-a distantat de formatiunea politica, insa este favoritul vorbitorilor de limba rusa din est.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Putin alegeri Ucraina, #alegeri prezidentiale Ucraina, #rezultat prezidentiale Ucraina , #presedinte Rusia