Putin si-ar putea petrece la Kremlin 25 de ani

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 16:39
2178 citiri
Putin si-ar putea petrece la Kremlin 25 de ani

Odata cu extinderea noului mandat prezidential la sase ani in Rusia, la terminarea mandatului lui Dmitri Medvedev in 2012, rusii vor putea sa il aleaga din nou pe Vladimir Putin la conducerea Federatiei Ruse.

Iar daca Putin este reales pentru un al doilea mandat, in 2018, se va retrage din functie in 2024, noteaza cotidianul rus The Moscow Times preluat Agerpres.

In pofida crizei financiare, Putin se bucura de o popularitate incredibila, intrunind 86 la suta din aprecierile electoratului.

Potrivit The Moscow Times, exista mai multe optiuni pentru a-i pastra acestuia reputatia nestirbita de actuala criza mondiala.

Daca popularitatea lui Putin ramane la cote inalte, el isi poate pastra functia de premier pana la sfarsitul actualului mandat al lui Medvedev, pentru a se intoarce apoi in functia de presedinte.

Pe de alta parte, daca popularitatea lui Putin incepe sa scada, autoritatile de la Moscova pot organiza rapid alegeri anticipate.

Astfel, Medvedev s-ar putea retrage, argumentand ca doreste sa le dea oamenilor dreptul de a se folosi de noul drept constitutional de a-si alege un lider pentru un mandat de sase ani.

Daca Putin se intoarce la presedintie, numarul total de ani pe care i-ar putea petrece ca lider ar putea ajunge la 25.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#Vladimir Putin, #presedinte, #Rusia, #Kremlin , #presedinte Rusia
Comentarii
R
ROSCA TUDOREL-"TRANDAFIRU ROSU INTERNATIONAL"
rank 1
Poza opus9
opus9
rank 5
86 la suta in sondajele lor ! Probabil ca sant ceva mai umflate prodar centul, sant sigur ca este extrem de mare in favoarea lui Putin !