Putin, suparat ca bunurile cu embargou intra in Rusia prin Belarus: Tara va fi ingropata

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 27 August 2014, ora 09:08
5049 citiri
Putin, suparat ca bunurile cu embargou intra in Rusia prin Belarus: Tara va fi ingropata

Bunurile supuse embargoului Moscovei ca raspuns la sanctiunile economice ale occidentului ajung totusi in Rusia prin Belarus, a acuzat, marti, presedintele Vladimir Putin.

"Chiar si in cadrul Uniunii Vamale, bunurile aflate sub embargou sunt re-importate activ in Federatia Rusa din tarile Uniunii Europene, prin Belarus", a spus Putin, citat de Ria Novosti.

"Stiu ca presedintele si conducerea Belarusului incearca sa previna aceasta practica negativa", a adaugat acesta, explicand ca, deseori, exportatorii inlocuiesc eticheta UE cu alta si trimit bunurile in Rusia.

Putin nu s-a oprit aici si si-a ilustrat acuzatiile cu fotografiile unui barbat care dezlipeste o eticheta sub care se afla eticheta initiala a tarii producatoare, Polonia.

"Acelasi lucru se va intampla si in Ucraina, Rusia va fi ingropata in aceste bunuri", a avertizat Putin.

Rusia a interzis importurile de produse alimentare din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia, ca raspuns la sanctiunile occidentale impuse pentru implicarea sa in criza ucraineana.

Negocierile Rusia-Ucraina, un esec: Putin l-a luat pe Porosenko la o discutie intre patru ochi

Putin s-a aflat marti la Minsk, in Belarus, unde s-a intalnit cu presedintele Ucrainean, Petro Porosenko, oficiali europeni si liderii Belarusului si Kazahstanului, pentru a gasi o solutie la criza ucraineana. Discutiile intre patru ochi intre Putin si Porosenko au fost precedate de sase ore de discutii intr-un format mai amplu, care insa s-au soldat cu un esec.

Porosenko se intalneste cu Putin: Summit-ul care decide soarta lumii si a Europei

Presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, a transmis ca liderii au convenit asupra nevoii detensionarii conflictului din estul Ucrainei, insa diferentele fundamentale raman.

#Putin exporturi Belarus, #Putin bunuri embargo Belarus, #Putin embargo Rusia , #presedinte Rusia