Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Putin sustine ca nu vrea sa recreeze URSS: Nimeni nu vrea sa ne creada!

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 09:08
4764 citiri
Putin sustine ca nu vrea sa recreeze URSS: Nimeni nu vrea sa ne creada!
Foto: Facebook Vladimir Putin

Rusia nu are drept obiectiv recrearea fostei URSS, a dat asigurari presedintele rus Vladimir Putin intr-un documentar difuzat duminica de televiziunea publica rusa, exprimandu-si regretul ca "nimeni nu vrea sa creada" acest lucru, relateaza AFP.

"In ceea ce priveste Ucraina si spatiul post-sovietic, sunt convins ca pozitia partenerilor nostri occidentali nu este legata de interesele Ucrainei: ea este legata de tentativele lor de a impiedica restabilirea URSS", a declarat liderul de la Kremlin in cadrul documentarului intitulat "Ordinea mondiala".

"Dar nimeni nu vrea sa ne creada, nu vrea sa creada ca nu avem ca obiectiv recrearea Uniunii Sovietice", a spus Putin, al carui interviu a fost filmat joi, dupa conferinta sa de presa anuala.

De la inceputul crizei ucrainene, care a dus la inlaturarea de la putere a presedintelui prorus Viktor Ianukovici dupa mai multe luni de manifestatii proeuropene in piata Maidan din KIev, diplomatia rusa le reproseaza occidentalilor ca nu fac decat sa continue "politica de indiguire" pusa in practica de SUA impotriva URSS in timpul Razboiului Rece.

In acest context, Vladimir Putin si-a exprimat ingrijorarea in privinta prezentei si "modernizarii (...) periculoase" a armelor nucleare americane instalate in Europa.

"Bineinteles, este periculos. De ce? Pentru ca armele noastre nucleare tactice nu au caracter strategic pentru SUA, nu le ating teritoriul. Insa armele americane in Europa ne pot atinge teritoriul", a adaugat presedintele rus.

"In acest sens, ele au pentru noi un caracter strategic si reprezinta un mare pericol", a mai spus Putin.

"Rusia, care face parte dintre marile puteri nucleare din lume, trebuie sa incerce sa modernizeze aceasta arma", a subliniat presedintele rus.

Turnat de postul public de televiziune Rossiia 1, filmul documentar in care sunt intervievati si fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn sau fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf, a fost difuzat duminica seara la Moscova.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Putin URSS refacere, #Vladimir Putin refacere URSS , #presedinte Rusia