Rusia a batut palma cu Italia: Ce a convenit cu "partenerul sau privilegiat"

Joi, 05 Martie 2015, ora 20:25
4104 citiri
Rusia a batut palma cu Italia: Ce a convenit cu "partenerul sau privilegiat"
Foto: Arhiva/ Giornalisti Italia

Rusia si Italia au convenit joi infiintarea unui fond de investitii in valoare de 1 miliard de dolari si sa coopereze in privinta crizei din Libia, in urma discutiilor de la Kremlin dintre presedintele Vladimir Putin si premierul italian Matteo Renzi.

Vizita premierului Renzi la Moscova este prima vizita de stat efectuata in Rusia de un lider european important de la declansarea conflictului din Ucraina, relateaza Bloomberg.

Putin a numit Italia un partener privilegiat si a spus ca discutiile cu Renzi au fost prietenoase si constructive.

Renzi, care a cerut sprijinul Rusiei pentru o posibila actiune in Libia, ca membru cu drept de veto in Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, a declarat ca acordul de pace in Ucraina semnat la Minsk in luna februarie a oferit o solutie de pace in criza ucraineana.

Merkel il ameninta pe Putin cu noi sanctiuni daca armistitiul din Ucraina va fi incalcat

Care e cea mai mare miza a anexarii Crimeii

Premierul italian a declarat intr-o conferinta de presa comuna cu Putin ca Rusia si Italia pot sa isi consolideze legaturile economice si comerciale, in pofida sanctiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeana si Statele Unite.

El l-a invitat pe Putin la un targ comercial international care va avea loc la Milano in luna iunie, afirmand ca acordul de la Minsk poate contribui la imbunatatirea relatiilor UE-Rusia.

In timp ce cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande s-au deplasat la randul lor la Moscova in februarie, pentru a negocia un acord cu Putin privind Ucraina, Rusia ramane in cel mai grav blocaj geopolitic cu SUA si UE dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Comandantul trupelor SUA in Europa: Rusia vrea sa controleze gurile Dunarii si sa distruga NATO

In privinta Libiei, fosta colonie italiana, Renzi a spus ca ar vrea sa fie trimise forte sub mandat ONU in statul nord-african aflat in haos de peste trei ani, dupa ce atacuri aeriene ale NATO au contribuit la indepartarea de la putere a lui Muammar Qaddafi.

Inainte de a merge la Moscova, Renzi a discutat telefonic cu Merkel, Hollande, presedintele american Barack Obama si premierul britanic David Cameron. Liderii au convenit ca sanctiunile impotriva Rusiei pot fi ridicate doar daca acordul de la Minsk este aplicat in totalitate si va avea loc o stabilizare a armistitiului din Ucraina.

Italia este al patrulea mare partener comercial al Rusiei, dupa China, Olanda si Germania, cu schimbuei de 48,4 miliarde de dolari in 2014, in scadere cu 10% fata de 2013.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Italia Rusia fond investitii, #Renzi vizita Moscova, #Renzi discutii Putin, #premier Italia vizita stat Moscova , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5