Rusia cere dovezi de la SUA ca Putin ar fi corupt: Altfel e calomnie!

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 17:49
4882 citiri
Rusia cere dovezi de la SUA ca Putin ar fi corupt: Altfel e calomnie!
Foto: Kremlin (Arhiva)

Kremlinul a cerut Trezoreriei Statelor Unite sa prezinte dovezi, dupa ce un oficial al institutiei a spus despre presedintele Vladimir Putin ca este corupt.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a spus reporterilor de la Moscova ca acuzatiile sunt "total fabricate", transmite BBC.

Inaltul reprezentant al Trezoreriei SUA Adam Szubin a declarat in emisiunea Panorama a postului TV citat ca Guvernul american stie de foarte multi ani ca Putin e corupt si ca liderul de la Moscova s-a imbogatit din banii statului rus, din care au facut avere si apropiatii sai. Este pentru prima data cand SUA fac o acuzatie atat de directa la adresa lui Vladimir Putin.

Premiera cu potential de scandal international: Trezoreria SUA afirma ca Putin este corupt

Peskov le-a spus jurnalistilor ca acuzatiile din emisiunea de investigatie Panorama par a fi "un alt caz clasic de jurnalism iresponsabil, daca nu exista o declaratie oficiala de la un reprezentant al Ministerului de Finante din SUA".

Chiar si asa, acuzatia este una oficiala, provenind de la Trezoreria americana, asa ca necesita dovezi pentru a se demonstra ca nu este doar o calomnie.

In emisiunea Panorama s-a vorbit si despre presupusa avere impresionanta a presedintelui rus, pe care acesta ar tine-o secreta. Printre bunurile liderului de la Kremlin s-ar numara si un iaht de lux pe care l-a primit de la patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici.

Putin, avere impresionanta si iaht de 35 de milioane de dolari: A strans-o din coruptie?

Averea personala a lui Vladimir Putin a facut intotdeauna obiectul speculatiilor si acuzatiilor de coruptie, insa de-a lungul timpului s-au gasit foarte putine dovezi care sa sustina astfel de afirmatii. Insusi Putin a catalogat zvonurile despre averea sa drept "o simpla mizerie".

Insa un documentar care a fost difuzat luni seara pe BBC a detaliat acuzatiile potrivit carora Putin si-a construit un intreg mecanism de ascundere a adevaratei sale bogatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Putin corupt dovezi, #Putin corupt SUA , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Nu stiu de ce, dar gandul ma duce la Colin Powell si circul