Se vede cu ochiul liber: Amprenta KGB asupra lui Putin si altor oficiali rusi

Autor: Ana Ilie
Marti, 15 Decembrie 2015, ora 11:09
10129 citiri
Se vede cu ochiul liber: Amprenta KGB asupra lui Putin si altor oficiali rusi
Foto: Kremlin

Mersul distinctiv al presedintelui rus Vladimir Putin evoca putere. Un studiu al unor cercetatori din Olanda demonstreaza insa ca stilul de mers al liderului de la Kremlin si al catorva inalti oficiali rusi este predat de KGB.

Antrenamentul fostei agentii sovietice de securitate se vede in mersul lui Putin, cu bratul drept strans langa corp, in vreme ce stanga se misca natural, scrie The Telegraph.

Expertii condusi de profesorul de neurologie Bastiaan Bloem, de la Centrul Medical al Universitatii Radboud din Olanda, au descoperit cativa oficiali rusi care merg astfel: Putin, premierul Dmitri Medvedev (care nu a avut pregatire militara sau in serviciile de informatii, dar ar fi fost "inspirat" de seful sau), doi fosti ministri ai Apararii - Anatoli Serdiukov si Serghei Ivanov -, si un inalt comandant militar, Anatoli Sidorov.

Bastiaan Bloem a aratat ca la inceput a examinat mersul lui Putin si a crezut ca este vorba despre un semn timpuriu de Parkinson. Insa cum liderul rus merge astfel de ani de zile si este un sportiv entuziast, boala nu putea fi o explicatie pentru stilul sau neobisnuit de deplasare.

Secretele si minciunile lui Putin: Gesturi aparent banale si intelesul lor intunecat

Cercetatorii au avut o revelatie cand au descoperit un manual de antrenament al KGB in care erau instructiuni detaliate asupra felului in care agentii operativi trebuie sa se deplaseze pentru a avea acces rapid la arma din dotare.

"Cand va miscati, este absolut necesar sa tineti arma lipita de piept sau in mana dreapta. Deplasarea inainte trebuie facuta cu o singura parte, in general stanga, intoarsa cumva in directia miscarii", se arata in manual.

Putin a renuntat la "trasul cu urechea" dupa ce a plecat din KGB

Expertii au denumit acest mod de deplasare "mersul pistolarului" si dupa studierea mai multor imagini au ajuns la concluzia ca este destul de raspandit printre oficialii rusi. Acest tip de mers "poate rezulta dintr-o adaptare comportamentala, probabil declansata de KGB sau alte feluri de antrenament de folosire a armelor, unde invataceii sunt instruiti sa isi tina mana dreapta aproape de piept in timp ce merg, ceea ce le permite sa scoata rapid arma daca se intalnesc cu un dusman".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Putin mers KGB, #Putin stil deplasare KGB , #presedinte Rusia