Si Polonia raspunde amenintarilor lui Putin: Ne ingrozeste comportamentul agresiv al Rusiei

Duminica, 29 Mai 2016, ora 14:11
7648 citiri
Si Polonia raspunde amenintarilor lui Putin: Ne ingrozeste comportamentul agresiv al Rusiei
Foto: Kremlin (Arhiva)

Scutul antiracheta american care urmeaza sa fie amplasat in Polonia nu reprezinta o amenintare la securitatea Rusiei, a transmis duminica, ministrul de Externe de la Varsovia, Witold Waszczykowski.

Replica vine dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Atena, ca Romania si Polonia s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse, pentru ca gazduiesc elemente ale scutului antiracheta american, pe care autoritatile de la Moscova le considera o amenintare la adresa securitatii Rusiei, scrie Reuters.

Iata cum ne-a amenintat Vladimir Putin: Acum, Romania se afla in raza de actiune a rachetelor ruse

Afla si care este mesajul din spatele amenintarilor lui Vladimir Putin la adresa Romaniei

"Presedintele Putin ar trebui sa stie foarte bine ca scutul antiracheta din Polonia nu are nicio relevanta pentru securitatea rusa. Acest sistem este conceput sa apere Europa de un atac cu rachete din Orientul Mijlociu", a declarat Waszykowski, intr-un interviu publicat duminica de agentia poloneza PAP.

"Totusi, prezenta militara (in Polonia) a americanilor si a fortelor multinationale ale NATO reprezinta intr-adevar un raspuns la comportamentul agresiv al autoritatilor ruse care ne ingrozeste. Aceasta va fi o prezenta in scop defensiv, nu va presupune o amenintare la adresa Rusiei", a adaugat seful diplomatiei de la Varsovia.

Si Ministerul Afacerilor Externe din Romania a reactionat sambata la declaratiile facute de Putin.

"Aceasta pozitie (a lui Putin - n.red.) releva o ignorare a situatiei reale pe care atat Romania, cat si Aliatii sai au explicat-o in repetate randuri in ceea ce priveste caracterul pur defensiv al sistemului de aparare antiracheta. Ar putea fi, totodata, interpretata ca o amenintare la adresa securitatii regionale.

Reamintim si cu aceasta ocazie ca prevederile Acordului bilateral dintre Romania si SUA in domeniul apararii antiracheta reglementeaza cu strictete caracterul defensiv al sistemului de la Deveselu si conformitatea acestuia cu prevederile Cartei ONU. MAE reitereaza ca acest sistem nu este indreptat impotriva Federatiei Ruse sau a altui stat", se arata in comunicatul MAE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Polonia raspuns Putin, #amenintari Putin Polonia , #presedinte Rusia