Viktor Ianukovici ii multumeste lui Putin: Mi-a salvat viata

Marti, 23 Iunie 2015, ora 08:26
4760 citiri
Viktor Ianukovici ii multumeste lui Putin: Mi-a salvat viata
Foto: hepta.ro

Fostul presedinte al Ucrainei Viktor Ianukovici i-a multumit presedintelui rus, Vladimir Putin, intr-un interviu difuzat luni de canalul BBC, ca "i-a salvat viata" in cursul crizei care l-a alungat de la putere in 2014, dupa o serie de manifestatii sangeroase la Kiev.

Viktor Ianukovici s-a refugiat in Rusia pe 23 februarie 2014 cu ajutorul militarilor rusi.

Rusia, somata sa-l dea pe Ianukovici pe mana ucrainenilor: Pentru ce acuzatii se cere arestarea

"Faptul ca Vladimir Putin a luat aceasta decizie, la recomandarea fortelor sale speciale, a fost dreptul sau si treaba sa", a afirmat fostul presedinte ucrainean, transmite AFP.

"Bineinteles ca ii sunt recunoscator ca a dat ordin sa mi se asigure securitatea ajutandu-ma sa plec si salvandu-mi viata", a adaugat Viktor Ianukovici.

Fostul presedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, dat in urmarire internationala prin Interpol

In continuare exilat in Rusia, fostul lider la Kiev a declarat ca i-ar placea sa se intoarca intr-o zi in Ucraina. El a aruncat responsabilitatea situatiei in care se gaseste tara asupra manifestantilor care au ocupat timp de mai multe luni Piata Independentei (Maidan), centrul protestelor la adresa puterii sale.

Aceasta miscare prooccidentala a dat nastere la violente care au facut peste o suta de morti, printre care vreo 15 politisti.

Putin recunoaste: Rusia l-a ajutat pe Ianukovici sa fuga din Ucraina

Viktor Ianukovici i-a acuzat pe adversarii sai ca au desfasurat la acea data "o lovitura de stat militara". "Au destramat tara. Au antrenat lumea intreaga in acest conflict", a spus el, amintind consecintele internationale ale crizei ucrainene.

Fostul presedinte a repetat ca nu a dat ordin pentru utilizarea armelor de foc contra manifestantilor. El a admis, totusi, ca ar fi putut face mai mult pentru a evita varsarea de sange.

Vladimir Putin a recunoscut in octombrie 2014 ca Rusia l-a ajutat pe Viktor Ianukovici sa paraseasca Ucraina.

"O spun sincer: Ianukovici a cerut sa-l luam in Rusia si asta am facut", a declarat liderul de la Kremlin in fata expertilor rusi si straini prezenti la intalnirea anuala a Clubul Valdai.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Viktor Ianukovici Vladimir Putin, #Viktor Ianukovici Rusia exil , #presedinte Rusia