Vladimir Putin, cea mai influenta personalitate in topul AFP pe 2014

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 23:26
4217 citiri
Vladimir Putin, cea mai influenta personalitate in topul AFP pe 2014
Foto: The Telegraph

Vladimir Putin se afla pe primul loc in clasamentul celor mai influente sau marcante personalitati ale anului 2014, intocmit de agentia AFP.

In clasamentul similar intocmit anul trecut de AFP, pe primele locuri figurau Edward Snowden, presedintele Iranului si tanara pakistaneza Malala Yousafzai, co-laureata a Premiului Nobel pentru Pace. Ca si Malala, Papa Francisc este prezent in acest top pentru al doilea an consecutiv, informeaza AFP.

In topul AFP 2014, primul loc este ocupat de presedintele Rusiei, Vladimir Putin. In varsta de 62 de ani, presedintele rus a devenit dintr-un aliat dificil al Occidentului, actorul central al unei confruntari care ameninta sa se transforme in orice moment intr-un nou "Razboi rece", comenteaza autorii clasamentului.

Locul doi este ocupat de Abou Bakr Al-Baghdadi, irakianul nascut in 1971 si sef al gruparii Statul Islamic, care a bulversat geopolitica Orientului Mijlociu in acest an.

Papa Francisc este mentionat pentru stilul nou introdus odata cu pontificatul sau, dar si pentru ca le-a cerut liderilor si intelectualilor musulmani sa condamne violentele jihadistilor.

Calaul jurnalistilor James Foley si Steven Sotloff, identificat de FBI

Joshua Wong, unul dintre liderii "Revolutiei Umbrelelor" care a vut loc in Hong Kong, dar si parintii lui James Foley, primul ostatic executat de Statul Islamic, apar si ei in acest clasament.

Autorii clasamentului nu l-au uitat nici pe Oscar Pistorius, protagonistul unei adevarate drame judiciare, condamnat pentru uciderea iubitei sale, si nici pe Jack Ma, fondatorul Alibaba, competitorul chinez al Amazon, eBay si Google.

Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de inchisoare - decizie definitiva (Video)

Seful Alibaba face dezvaluiri: Compania, in cel mai periculos moment al evolutiei sale

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Putin clasament AFP personalitati 2014, #personalitati marcante 2014 , #presedinte Rusia