Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere

Duminica, 22 Mai 2022, ora 21:40
26923 citiri
Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
Putin a devenit cel mai izolat om din lume FOTO: Telegraph

După catastrofa războiului din Ucraina, care a ajuns aproape de trei luni de la începutul său, președintele Vladimir Putin este acum amărât și izolat de lume, devenind cel mai singur om de pe Pământ. El a invadat țara vecină pentru a demonstra că Rusia era încă o putere mondială de prim rang, dar conflagrația a dezvăluit că ea este de fapt din categoria a treia, iar liderul de la Kremlin este în cădere.

Pretențiile lui Putin de a fi un ”geniu” politic (cum l-a supranumit Donald Trump, în mod neînțelept) sunt dezmințite de izolarea sa aproape completă pe plan international, potrivit Telegraph.

El a contat pe succesul tacticii sale încercate și testate de a împărți și de a stăpâni. Dar Putin a unit Occidentul împotriva lui, în timp ce ucrainenii refuză să fie conduși de el. În schimb, marele maestro al politicii a căzut într-o capcană.

O treime din soldații săi, care au invadat Ucraina, sunt morți, răniți sau dispăruți. Iar perspectiva nu este una prea optimistă. Expertul militar rus Mikhail Khodarenok a avertizat că Rusia se va confrunta în curând cu un million de militari ucraineni, înarmați de Occident cu arme.

De Ziua Victoriei de la Moscova, Vladimir Putin nu a avut de anunțat niciun succes pentru Rusia pe câmpul de luptă. Dictatorul, vizibil bolnav, a stat în fața poporului său și al lumii cu mâinile goale.

Putin a plantat spioni KGB ”cârtițe” în interiorul CIA și FBI: Dezvăluiri explozive ale unui fost agent american VIDEO

Izolarea Rusiei aruncă economia sa în cădere liberă

Din ce în ce mai mult, Putin dă vina pe Occident pentru că l-a forțat într-un război care a ucis deja încă o generație de tineri ruși, mai mult decât în războaiele din Afganistan, Cecenia și Georgia la un loc.

În plus față de asta și nu mai puțin catastrofal, Finlanda și Suedia, două țări neutre până acum de pe flancul nordic al Rusiei, au renunțat la statutul de neutralitate. Dintr-o lovitură, Putin și-a extins granița cu NATO cu încă 1280 de kilometri. Este un eșec pentru marina rusă de la Marea Baltică și din Oceanul Arctic.

În ciuda dimensiunii sale geografice vaste, economia Rusiei este doar la nivelul Coreeei de Sud sau al unei țări medii din Europa de Vest. Acum, impactul sancțiunilor mondiale va trimite Rusia în cădere liberă, spre valoarea PIB-ului Spaniei.

Fondul Mondial Internațional prevede pentru 2022, o creștere a PIB-ului de 3,7% pentru SUA, 3,7%-Marea Britanie, 4,8%-Spania, 2,9%-Franța, 2,1%-Germania, 3,9%-Canada, 2,4%-Japonia. În schimb, Rusia va scădea cu 8,5%.

Cel mai rău coșmar al lui Putin: Ucraina se pregătește să recupereze Crimeea

Căderea lui Putin

Încercările repetate ale lui Putin de a-l asasina pe președintele Ucrainei Volodimir Zelesnki au însemnat un eșec strategic. La fel, cum a fost și planul de a cuceri Kiev-ul și aeroportul Hostomel.

Occidentul a rămas unit în hotărârea ca Rusia să nu reușească să câștige acest război, care ar duce la pierderea suveranității de către Ucraina. Putin rămâne periculos, în principal datorită arsenalului nuclear al Rusiei.

Acum, dictatorul de la Kremlin amintește de ultimele zile ale lui Hitler, descrise într-un mod memorabil de actorul Bruno Ganz în filmul Downfall. La fel ca Hitler, Putin a devenit obsedat de detaliile operaționale ale războiului, având la dispoziție încă niște arme miraculoase, precum rachetele sale hipersonice și dronele de pe submarinele Poseidon.

Niciuna dintre aceste fantezii de răzbunare nu îl va salva pe Putin. Cât timp se va afla la Kremlin, sancțiunile Occidentului nu vor fi niciodată ridicate. Căderea lui Putin nu trebuie să fie neapărat și a Rusiei, dar numai viitorul va da un răspuns precis.

Eveniment Quarterly Report

Concert la Moscova pentru a celebra un an de la anexarea a patru regiuni ucrainene. Vladimir Putin nu a participat
Concert la Moscova pentru a celebra un an de la anexarea a patru regiuni ucrainene. Vladimir Putin nu a participat
Mii de persoane s-au adunat vineri în Piaţă Roşie din Moscova pentru a celebra un an de la anexarea a patru regiuni ucrainene de către Rusia, relatează AFP. Concertul nu este difuzat de...
„Un bețiv nenorocit”. Ce se știe despre Andrei Troșev, noul lider Wagner numit de Putin. Este considerat ”trădător” de mercenari
„Un bețiv nenorocit”. Ce se știe despre Andrei Troșev, noul lider Wagner numit de Putin. Este considerat ”trădător” de mercenari
Decizia președintelui rus Vladimir Putin de a încredința formarea „unităților de voluntari” Wagner lui Andrei Troșev, fost asociat al lui Evgheni Prigojin, va avea consecințe nefaste....
#Vladimir Putin, #Putin razboi Ucraina, #Putin Ucraina, #razboi Rusia Ucraina, #razboi ucraina rusia, #NATO Rusia , #stiri Vladimir Putin