Putin își grăbește generalii pentru o nouă ofensivă în Ucraina. Vrea cea mai mare ”baie de sânge” de după al Doilea Război Mondial

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 08:51
9389 citiri
Putin își grăbește generalii pentru o nouă ofensivă în Ucraina. Vrea cea mai mare ”baie de sânge” de după al Doilea Război Mondial
Putin pune presiune asupra generalilor săi FOTO Twitter

În lunile februarie-martie 2023, Kremlinul ar putea organiza o nouă ofensivă în Ucraina. Pentru a face acest lucru, Vladimir Putin plănuiește un nou val de mobilizare, care va implica sute de mii de ruși, relatează Bloomberg, citând surse apropiate Kremlinului.

După înfrângerile majore și pierderea a jumătate din teritoriile ocupate începând cu 24 februarie 2022, chiar și Putin începe să recunoască înfrângerea celei de-a „doua armate a lumii”.

Unii oficiali de la Moscova admit deschis că este un miracol să poată țină sub control teritoriile ocupate. Cu toate acestea, Putin a pus prea multe în joc și nu poate accepta înfrângerea. De dragul de a-și satisface propriile ambiții, el este pregătit pentru cea mai mare pierdere de vieți omenești de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Probabil, dictatorul mizează pe faptul că aliații occidentali ai Kievului se vor sătura de ostilități prelungite și că resursele de mobilizare se vor epuiza în Ucraina.

Președintele Federației Ruse pune presiune asupra generalilor săi și îi îndeamnă să avanseze până în momentul în care Forțele Armate ale Ucrainei primesc tancuri occidentale.

Prin organizarea unei „baii de sânge” în Ucraina, el vrea să demonstreze că Rusia poate recâștiga inițiativa pe câmpul de luptă. După aceea, Kremlinul va „accepta” negocierile în propriile sale condiții. Pentru a pune în aplicare acest plan, lui Putin vrea să mobilizeze încă 200.000 de ruși.

Se știe că recruții vor fi căutați folosind un singur registru de date privind populația, la care Ministerul Apărării al Federației Ruse a primit acces de la începutul lunii ianuarie.

Jurnalista Iulia Latynina i-a avertizat pe ruși că vor fi trimiși la război până când toți cei care pot fi mobilizați vor fi eliminați în Ucraina sau până se vor revolta împotriva lui Putin.

Între timp, întreprinderile rusești primesc deja liste de la birourile militare de înregistrare și înrolare pentru a trimite pe front angajații.

#Vladimir Putin, #presiune, #generali rusi, #ofensiva, #noua, #razboi Ucraina, #baie de sange , #Razboi Ucraina