Putin vrea o întâlnire cu Xi Jinping până la finalul anului 2022. Joe Biden nu va primi vreo felicitare trimisă de la Kremlin

Luni, 26 Decembrie 2022, ora 20:44
3069 citiri
Putin vrea o întâlnire cu Xi Jinping până la finalul anului 2022. Joe Biden nu va primi vreo felicitare trimisă de la Kremlin
Relațiile dintre cei doi lideri sunt considerate bune FOTO Twitter

Președintele rus Vladimir Putin dorește să discute cu omologul său chinez, Xi Jinping, înainte de sfârșitul anului, a informat agenția TASS, citând purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„De fapt, contactul este în prezent în curs de pregătire”, a spus Dmitri Peskov. El nu a oferit detalii despre formatul conversației – prin telefon sau o întâlnire față în față.

Relațiile dintre cele două țări sunt considerate bune în ciuda războiului Rusiei împotriva Ucrainei, subliniază DPA.

Kremlinul a spus că nu caută contacte cu Occidentul. Peskov a negat că ar fi planificată o conversație telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron în zilele următoare. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a adăugat că nici anul acesta nu va fi trimisă nicio felicitare de Anul Nou președintelui american Joe Biden.

Xi și Putin s-au întâlnit ultima dată în persoană în septembrie, în marja summit-ului Organizației de Cooperare de la Samarkand, Uzbekistan. Liderul chinez l-a întâmpinat săptămâna trecută la Beijing și pe predecesorul lui Putin, Dmitri Medvedev.

China a anunțat oficial o soluție diplomatică la războiul din Ucraina, dar nu a condamnat-o și nu s-a alăturat sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei. (BTA)

#Vladimir Putin, #intalnire, #Xi Jinping, #final, #2022 , #stiri Vladimir Putin