Putin a dat o lovitură propriului Serviciu Secret FSB: Mutare fulgerătoare în războiul din Ucraina

Sambata, 14 Mai 2022, ora 21:30
18035 citiri
Putin a dat o lovitură propriului Serviciu Secret FSB: Mutare fulgerătoare în războiul din Ucraina
De la stânga la dreapta: Bortinov, șeful FSB, Putin și Șoigu, ministrul Apărării

Dacă până acum Vladimir Putin a părut preocupat mai mult de obiectivele strategice privind ocuparea a diferitelor orașe și regiuni din Ucraina, iată că acum vine cu o mutare fulgerătoare în războiul declanșat pe 24 februarie 2022.

Liderul de la Kremlin face o acțiune neașteptată și retrage Serviciul Secret FSB din rolul său de principală agenție de spionaj din conflagrația din țara vecină și îl înlocuiește cu omologul său militar GRU.

Noul ofițer principal care va coordona activitatea Serviciului de Informații militare din războiul din Ucraina, Vladimir Alekseiev este primul adjunct al șefului GRU, el fiind implicat în câteva dintre cele mai grave atacuri ale Vladimir Putin asupra Occidentului, potrivit Moscow Times.

Alekseiev este acuzat de Marea Britanie și Uniunea Europeană că a supravegheat atacul cu arme chimice de la Salisbury din 2018 al rușilor, când fostul colonel Sergei Skripal și fiica sa au fost otrăviți cu un agent neurotoxic din clasa Novichok.

Dilema lui Putin din prezent: Cea mai mare teamă avută de John F. Kennedy

Ofițer cu experiență în forțele speciale ale Rusiei, noul șef al spionajului de la Moscova din războiul din Ucraina, este, de asemenea, sancționat de Statele Unite pentru interferență cibernetică directă în alegerile prezidențiale din 2016 din America.

Vestea schimbării Serviciului Federal de Securitate FSB-ului din război reprezintă o schimbare semnificativă. Până acum, Ucraina era în responsabilitatea Serviciului 5 al FSB, departamentul care i-a furnizat informații despre Ucraina lui Putin, înainte de invazie.

Documente importante de război ale lui Putin găsite în Ucraina: Care era planul adevărat al liderului de la Kremlin

Începutul dezastruos al războiului și continuarea neașteptat de slabă pentru Rusia, a aruncat o umbră întunecată asupra acestui departament. Șeful acestuia, generalul FSB Serghei Beseda a fost inițial arestat și apoi deținut în renumita închisoare Lefortovo. Ulterior, el a fost readus în serviciu, ca șef interimar al Departamentului 5 al FSB.

Vladimir Alekseiev și-a început cariera în Forțele speciale, iar în 2011 a devenit prim-adjunctul șefului GRU. El a văzut acțiuni militare rusești în Siria și a fost implicat în conflictul din Donbas.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
#Vladimir Putin, #servicii secrete Rusia, #FSB misiune Ucraina, #Serviciul Federal Securitate, #GRU Rusia, #Serviciu Informatii militare , #stiri Vladimir Putin