Ce înseamnă amenințarea lui Putin cu anunțul de activare a componentei de descurajare nucleară a sistemului de apărare

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Luni, 28 Februarie 2022, ora 10:20
10055 citiri

Nu știu ce a vrut să zică președintele Federației Ruse Putin cu anunțul de activare a componentei de descurajare nucleară a sistemului de apărare al acestui stat federal.

Știu însă ce a zis și mai știu ce efecte are această zicere.

Ce a zis ține de patologie, fără nici cea mai mică urmă de îndoială:

Deoarece oficialii de la cel mai înalt nivel, din state membre NATO fac „declarații agresive” împotriva țării sale, Putin le-a ordonat ministrului Apărării Naționale și șefului Statului Major General (care dădeau aprobator din cap și ziceau „Am înțeles!”) să pună forțele de descurajare nucleară în alertă maximă.

Cam ca pe uliță: dacă tu zici vorbe „agresive” la adresa mea, eu scot cuțitul nuclear la tine, ca să te descurajez să mai vorbești așa cu mine.

Ce efecte are această zicere putinistă?

  • (1) Demonstrează fără îndoială că Putin este în continuare la comanda întregului complex militar și că generalii din fruntea armatei sunt în subordinea lui supusă și necârtitoare.
  • (2) Îi reface calitatea de interlocutor privilegiat, pe probleme de pace mondială și regională, calitate care făcuse ca, înainte de agresiunea asupra Ucrainei, să se înghesuie șefii de state puteri nucleare să îl viziteze la Kremlin sau să îl sune la telefon. Chiar dacă, de data asta, dialogul va fi prin intermediul comunicatelor și declarațiilor publice.
  • (3) Înspăimântă Lumea, adică omenirea. Chiar dacă sau mai degrabă tocmai pentru că se arată instabil emoțional și cu defecte cognitive severe.
  • (4) Confirmă faptul că întreaga „operație militară specială” a Federației Ruse asupra Ucrainei este deja, în ochii săi, un eșec militar de proporții. Nu este o înfrângere a Rusiei, că nu are cum să fie, dar este o întreprindere militară eșuată în cea mai mare parte. Și fără șanse de revitalizare, de unde și apelul disperat la descurajarea nucleară l.
  • (5) Previne eventualele planuri secrete de doborâre a sa de la președinția Federației Ruse, prin jucarea cărții disperatului care nu mai are ce pierde și care e recomandabil să fie lăsat în pace, ca să nu dea foc la casă, cu toată lumea înăuntru.
  • Dacă luăm toate astea în considerare devine irelevant ce intenții nedeclarate ar avea sau ce ar fi vrut să zică acest Putin.

Tot ce mai contează este ce zice poporul rus, în fruntea căruia se află. Vrea să rămână ca până acum, de mână cu Putin, ori îl lasă pe Putin din mână?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Strategia americanilor care l-a împiedicat pe Putin să apese butonul roșu. Ce le-au impus ucrainenilor
Strategia americanilor care l-a împiedicat pe Putin să apese butonul roșu. Ce le-au impus ucrainenilor
O amenințare periculoasă de la Kremlin a fost evitată cu succes prin intervenția Statelor Unite. Vladimir Putin a fost foarte aproape de a folosi armele nucleare în Ucraina. Cel puţin asta...
Putin pregătește o paradă „specială” de 9 mai, cu un invitat misterios din SUA
Putin pregătește o paradă „specială” de 9 mai, cu un invitat misterios din SUA
Vladimir Putin, liderul autoritar de la Kremlin, a început deja pregătirile pentru una dintre cele mai importante manifestări ale Rusiei: parada militară din 9 mai, dedicată Zilei Victoriei....
#Vladimir Putin, #arma nucleara, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina
  1. Avertismentul lui Netanyahu după acordul de încetare a focului: „Israelul își menține dreptul. de a relua războiul împotriva Hamas în orice moment, cu sprijinul SUA”
  2. TikTok s-a oprit în SUA. Utilizatorii de acolo au primit mesajul când au încercat să deschidă aplicația
  3. CIA a declasificat o carte despre cum va sfârși lumea
  4. Echipa lui Trump anunță mutarea care îl va năuci pe Putin: Atunci Rusia va veni singură la masa negocierilor
  5. Trump îl numește pe agentul care l-a protejat de gloanțe pentru a conduce Secret Service
  6. Cum a inspirat războiul din Ucraina o nouă inițiativă NATO pentru a-l descuraja pe Putin
  7. Justiţia din Coreea de Sud a prelungit detenţia preşedintelui suspendat din funcție. Susținătorii săi furioși au luat cu asalt tribunalul VIDEO
  8. Îndemnul fostului cancelar german Angela Merkel, înainte ca Donald Trump să ajungă la Casa Albă. „Un președinte special”
  9. Marile schimbări de la învestirea lui Donald Trump. Va fi primul președinte, de după Ronald Reagan, care nu-și depune jurământul în aer liber
  10. Un „mini cabinet” britanic secret face planuri pentru a lucra cu imprevizibilul Trump